Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tužan dan za hrvatski sport: Preminuli su veliki Tavra i Ušić

Tužan dan za hrvatski sport: Preminuli su veliki Tavra i Ušić
1

Judaš Dragomir Tavra i odbojkašica Snježana Ušić prerano su otišli na isti dan nakon duge i teške bolesti. Oboje su obilježili hrvatski sport. Hrvatska sportska javnost obavijena je u crno

VIDEO

Nakon duge i teške bolesti u petak 27. travnja u Splitu je u 58. godini preminuo istaknuti judaš, trener i izbornik Dragomir Tavra.

Tavra je rođen u Splitu 3. siječnja 1961. Bio je vrlo aktivan i uspješan judaš, najprije kao član Splita, a potom Studenta. Vrhunac karijere doživio je na Mediteranskim igrama 1993. godine u francuskoj pokrajini Languedoc-Roussilon gdje je u kategoriji do 95 kilograma osvojio brončanu medalju. Bile su to prve mediteranske igre pod zastavom Republike Hrvatske.

Osnivač je AJK Student 1980., gdje je više godina bio trener, predsjednik, a kada se razbolio izabran je za počasnog predsjednika.
Pod njegovim vodstvom judaši Studenta postigli su najveće uspjehe. Na europskom prvenstvu 2009. Marijana Mišković osvojila je brončanu, a 2013. Tomislav Marijanović srebrnu medalju.

Vrhunac karijere doživio je kada je bio trener hrvatske judo reprezentacije na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. To je bilo prvi puta da su na nekim olimpijskim igrama pod hrvatskom zastavom nastupili judaši i to upravo članovi Studenta prethodno spomenuti Marijana Mišković i Tomislav Marijanović.

Drago je cijelog sebe davao u sport posebno judo. Bio je aktivan u Teniskom klubu Split, Javnoj ustanovi športski objekti, ukratko sportaš koji je živio sport i za sport. 

Komemoracija povodom smrti Dragomira Tavre održat će se u Svečanom salonu Sportskog centra Gripe u ponedjeljak u 13 sati, dok je sahrana istog dana u 17 sati na splitskom groblju Lovrinac.

Otišla je i Snježana Ušić

Nakon duge i teške bolesti u petak 27. travnja u Velikoj Gorici preminula je legendarna hrvatska odbojkašica Snježana Ušić, rođena Azenić u dobi od 56 godina.

Snježana je rođena 14. travnja 1962. godine u Požegi. Igračku karijeru započela je u Odbojkaškom klubu Željezničar iz Osijeka, gdje je po kvaliteti odskakala od svojih suigračica, pa je vrlo brzo najprije prešla u Vukovar, a potom zagrebačku Mladost, gdje je igrala punih 11 godina i bila jedna od najboljih igračica.

Dugi niz godina igrala je za reprezentaciju Jugoslavije, s kojom je na mediteranskim igrama osvojila dvije medalje. Na Igrama 1979., u Splitu zakitila se srebrom, a u Casablanci 1983. brončanom medaljom.

Pripadala je izuzetno sportskoj obitelji. Suprug Sven višegodišnji je košarkaš Cibone, kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su odbojkašice a sin David košarkaš, dok je otac Antun Azenić u Velikoj Gorici osnovao Odbojkaški klub Azena u kojemu je Snježana igrala i bila trenerica.

Pokop Snježane Ušić biti će u ponedjeljak u 16 sati u Velikoj Gorici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...