Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tužna priča bivšeg NBA igrača: Bio je na dnu, pomagali su mu, ali opet je neprepoznatljiv...

Tužna priča bivšeg NBA igrača: Bio je na dnu, pomagali su mu, ali opet je neprepoznatljiv...

U staroj odjeći, s kartonom u ruci, Delonte West šetao je ulicama. Nije jasno je li prosio ili molio za prijevoz. Prije nekoliko mjeseci htio se okušati u Big 3 ligi

VIDEO

U karijeri je zaradio više od 16 milijuna dolara, igrao je s LeBronom Jamesom i bio dio najjače košarkaške lige na svijetu, no Delonte West (38) je prije godinu dana pao na najniže životne grane.

Pokretanje videa...

Delonte West 00:34

Droga, bipolarni poremećaj od kojeg boluje i veliki dugovi srozali su ga na samo dno. Postao je beskućnik, prosio je na ulici, a sve je šokirala mučna snimka na kojoj ga je nepoznati muškarac 'ubijao' od batina. Nesretni košarkaš samo je ležao na podu. 

Cijela njegova životna priča pogodila brojne njegove bivše suigrače koji su se aktivirali sa željom da mu pomognu. No, West je odbijao. Sve dok stvari u svoje ruke nije uzeo vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban (62). On se, naime, posvetio, Westu i preokrenuo mu život. 

Išao je na odvikavanje od droge, pomagao drugima, a onda se i zaposlio u Rebound terapijskom centru, gdje je i sam bio. Cuban ga je maknuo s ulice, osovio ga na noge i ponovno ga spojio s majkom. Izgledalo je kako su napokon ljepši dani pred bivšim košarkašem, no nažalost, sve je to bila kratkog vijeka.

Washington Post je prije pola godine pisao kako se West opet odao porocima. Naime, policija na Floridi uhitila ga je tada  dok je pijan udarao po vratima i derao se po ulici. Što je najgore, sam je sebi 'naručio' uhićenje jer su to bila vrata od policijske postaje. Uz to se opirao pri uhićenju te je mumljao dok su policajci pokušali razgovarati s njim. U ruci je imao bocu piva i votke, a pustili su ga nakon što se otrijeznio. 

No, nastavio je po starome. Društvenim mrežama opet kolaju fotografije kako prosi ulicama Virginije. U staroj odjeći, s kartonom u ruci, šetao je ulicama. Nije jasno je li prosio ili molio za prijevoz. Prije nekoliko mjeseci htio se okušati u Big 3 ligi u kojoj nastupaju bivši NBA igrači. Na njegovu žalost, nitko ga nije izabrao. To kao da ga je dokrajčilo. Izgleda ispijeno i oronulo. Neprepoznatljivo.

GER, NBA Europa, Alba Berlin vs. Dallas Mavericks

Delonte je u NBA došao 2004. Tri godine u Celticsima, jedna u Seattle Supersonicsima prije nego je franšiza preseljena u Oklahomu i postala OKC Thunder.

Najveća intriga veže se uz razdoblje od 2008-2010 kada je igrao u Cleveland Cavsima. Suigrač: 'kralj', LeBron James. A ljubavnica: Gloria James, LeBronova mama.

LeBron je 2010. odigrao očajno polufinale Istoka. Zadnje tri utakmice serije, šut 34%. A Clevelandom pa Ohijom pa onda i cijelom Amerikom krenula je priča, nikad demantirana, da je LeBron zatekao Delontea i majku u krevetu. Igrao je i u Dallasu, što mu je bio posljednji NBA klub.

West nije bio 'anđelić', manje-više, nikada. Celticsi su ga vratili na jednu sezonu i milijun dolara plaće. Uhvaćen je kako se oko grada vozika sa, pazite ovo: jednim pištoljem zataknutim za pojas, drugim uguranim u čarapu i 'sačmaricom' u kutiji za gitaru koja je ležala na suvozačkom sjedalu!

Financijski je propao dok je još debelo bio u NBA:

- Tužbe, odvjetnici, bivša supruga... Sve sam prodao osim košulje na leđima i gaća na dupetu. Radim u trgovini namještajem - pričao je Delonte, ali naravno: kad se upletu alkohol i droge, ne može se zadržati normalni posao i pad je bio strmoglav, nezaustavljiv.

Dijete je Afroamerikanke i bijelca, tvrdi da ima i indijanske kvi, a tvrdio je i da nema bipolarni poremećaj nego ga je stresni život NBA košarkaša bacio u depresiju iz koje će se izvući. I kad je snimljen kako prosi rekao je da nije beskućnik nego je prosio za prijatelja, kvadriplegičara.

Mark Cuban mu je pomogao. Osovio ga je na noge, dao mu je maksimalnu podršku i ljubav, sve ono bez čega je bio posljednjih godina i sve ono zbog čega je pao na dno.

No, čini se da se West vratio na stari put. I pitanje je hoće li se ikada izvući iz ralja ovisnosti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti