Obavijesti

Sport

Komentari 5

U Belgiji i Nizozemskoj dva zlatna gola za titulu 'tricolora'

U Belgiji i Nizozemskoj dva zlatna gola za titulu 'tricolora'
3

JUNAK TREZEGUET Francuska je i u polufinalu i u finalu Eura 2000. slavila zlatnim golom. U polufinalu je zabio Zidane, a u finalu je odlučio pogodak Davida Trezegueta

VIDEO

Ja sam izjednačio, a ti sad zabij za pobjedu. To mi je prije početka produžetka, rekao suigrač Wiltord, prisjetio se David Trezeguet.

Francuski napadač danas trese mreže u argentinskoj River Plati, a zvjezdani trenutak karijere doživio je u Rotterdamu 2. srpnja 2000. godine.

Trezeguet je u 104. minuti finala s Italijom zabio zlatni gol za francuski naslov. Bio je to drugi uzastopni finale Eura u kojem je odlučio zlatni gol. A Francuzi su i u polufinalu slavili zlatnim golom. Tad je iz penala Portugalu zabio Zidane.

- Što me pitate kako sam?! Pa ovo je strašno. Do pobjede nam je nedostajalo trideset sekundi, potpuno sam shrvan - govorio je nakon bolnog poraza u finalu talijanski izbornik Dino Zoff. 

Italija je junački stigla do finala. U polufinalu s Nizozemskom heroj je bio golman Francesco Toldo.

Njemu Nizozemci nisu zabili dva penala u 90 minuta, a zatim ni još tri u raspucavanju. Sjajni Toldo dvaput je na istoj utakmici obranio penal nizozemskom kapetanu Franku de Boeru. 

- Bio sam slučajni junak tog polufinala. Ne bih ni branio na Euru da Gianluigi Buffon nekoliko dana prije početka natjecanja nije slomio ruku - prisjetio se Francesco Toldo najveće utakmice u svojoj velikoj karijeri.

SUTRA: EURO 2004.

Portugalce su kaznili zbog pljuvanja i udaranja sudaca

Francuska je u polufinalu izbacila Portugal golom iz penala. Slovak Sramka je (beeperom) dojavio glavnom sucu Benköu da je portugalski branič igrao rukom. Portugalci su poludjeli, pljuvali su, pa čak i udarali suce. Gomesa, Benta i Xaviera žestoko su kaznili. 

Nakon svjetskog, uzeli i Euronaslov

Francuska je, nakon njemačke, postala tek druga reprezentacija u povijesti koja je nakon svjetskog osvojila i europski naslov. u finalu su Talijani bili puno bolji, Del Piero je promašio dva “mrtvaca”, a za francuze su zabili Wiltord i u produžetku David Trezeguet.

Poredak:

1. Francuska

2. Italija

3. Portugal

4. Nizozemska

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani