Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ostaje borba za peto mjesto: Hrvatice pale s -5 od Norveške

Ostaje borba za peto mjesto: Hrvatice pale s -5 od Norveške
1

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije uspjela iznenaditi Norvežanke u četvrtfinalu. Europske prvakinje su slavile 30-25 i zasluženo izborile polufinale

VIDEO

Hrvatske rukometašice nisu uspjele izboriti polufinale na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U četvrtfinalu zasluženo su slavile europske prvakinje Norvežanke 30-25.

Porazom u Sao Paulu ženska se reprezentacija oprostila od borbe za medalje, a u petak započinje borbu za plasman od 5. do 8. mjesta.

- Moramo koliko toliko ući svježu u borbu za peto mjesto. To nam je veliki zadatak na Svjetskom prvenstvu. Trebat ćemo se 'potući' s Brazilom i Španjolskom da budemo peti - rekao je izbornik Vladimir Canjuga nakon poraza od Norveške.

No cilj je ispunjen pobjedom nad Rumunjskom i plasmanom u četvrtfinale čime je Hrvatska izborila kvalifikacijski turnir za Olimpijske Igre u Londonu, a u razigravanju imaju priliku biti jedni od domaćina.

- Na dobrom smo putu. Treba izboriti što bolju poziciju da budemo domaćin na kvalifikacijskom turniru za Olimpijskim Igrama - dodao je izbornik ženske reprezentacije.

Bez rasterećenja i velikih očekivanja Hrvatska je pristupila utakmici s aktualnim europskim i olimpijskim prvakinjama protiv kojih nisu slavili ni u jednoj natjecateljskoj utakmici, no i ovoga puta Norvežanke su bile bolje.

- Norveška je velesila, europski i olimpijski prvak. Stroj su koji 'melje'. 

Do prvog dijela prvog poluvremena Hrvatska je držala priključak najviše zahvaljujući obranama Jelene Grubišić, no naše rukometašice prebrzo su srljale u napadu, a nisu uspjeli iskoristiti prilike s igračicom više. 

Norveška takve propuste ekspresno kažnjava. Nakon +3 i +4 najbolja na parketu Loke zabija treći gol iz trećeg pokušaja za visokih 16-9. Mini-serijom od 3-0 Hrvatska smanjuje na podnošljivih 12-16.

U nastavku Norveška je ponovo povisila na +7, no odličnim kontrama naše rukometašice smanjuju na najmanji zaostatak od -2 u 38. minuti. No ponovo se pojavila nezaustavljiva Loke ubojitim kontrama za visokih +8. U 53. minuti Skandinavke povisuju na okruglih +10, a do kraja susreta dopustile su izabranicama Vladimira Canjuge za smanjenje na konačnih 30-25.

- Držali smo rezultat do 3-3. Tu su se odvojili na tri, četiri gola razlike. Miksali smo obranu pa smo uspjeli doći na 18-16. Opet nam odlaze na +4, a tu smo pukli - rekao je Canjuga za kraj.

Junakinja utakmice je nezaustavljiva Heidi Loke sa osam golova iz devet pokušaja, dok je u Hrvatskoj najefikasnija bila Andrea Penezić s četiri gola uz lošu realizaciju od 36 posto. Jelena Grubšić skupila je 9 obrana od 36 pokušaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom