Obavijesti

Sport

Komentari 0

U Crystal Palaceu vjeruju da i bez Murraya mogu do finala...

U Crystal Palaceu vjeruju da i bez Murraya mogu do finala...
1

Prvi strijelac Glenn Murray teško se ozlijedio i propustit će ključne trenutke sezone, što će Palaceu dodatno otežati posao u užarenoj atmosferi Brightonove utvrde...

VIDEO

Prva polufinalna utakmica ljutih rivala u rezultatskom pogledu nije dala nikakve naznake o tome tko bi mogao proći u finale, unatoč trudu jednih i drugih golova nije bilo. Takvim raspletom ipak mogu biti zadovoljniji u taboru Brightona, priznaje to i menadžer Gus Poyet:

- Kad se zna da smo mi bili bolji u prvom, a Palace u drugom poluvremenu, nemamo se pravo žaliti na ishod prvog susreta, opet smo pokazali da nas je teško pobijediti. Sad smo preuzeli ulogu laganog favorita, rekao bih da su izgledi 60-40 u našu korist. U svakom slučaju, da mi je prošlog ljeta netko ponudio mogućnost da nam za plasman u finale doigravanja treba bilo kakva pobjeda kod kuće prihvatio bih bez razmišljanja.

Statistika im definitivno može dati razloga za optimizam, jer za poraz ne znaju već deset utakmica, a općenito su ove sezone u svom dvorištu pokleknuli svega tri puta primivši pritom samo 17 pogodaka. Poyet, koji nema novih problema s izostancima igrača, ne skriva da se itekako pouzdaje u domaći ambijent:

- U ovakvim utakmicama kad razlika u kvaliteti između dva suparnika praktički i ne postoji prednost domaćeg terena može biti presudna, i moramo učiniti sve da je iskoristimo. U tom kontekstu vrlo je važno da i naši navijači stvore odgovarajuću atmosferu, a s obzirom da igramo protiv tradicionalnog rivala vjerujem da to nije upitno, motivacije nikome od nas neće nedostajati.

Nema sumnje ni da će Crystal Palaceu itekako nedostajati Glenn Murray. Prvi strijelac Championshipa u petak je doživio tešku ozljedu koljena koja će ga duže vrijeme držati podalje terena. Manje probleme s gležnjem pak osjeća Zaha, no teško je vjerovati da bi mogao izostati. Kako god, unatoč svim nedaćama koje su ih snašle, Londončani odbijaju potpisati kapitulaciju.

- Brighton je u prvoj utakmici u početku bio nešto bolji no kako je vrijeme odmicalo mi smo se sve više dizali u igri, kad se sve zbroji rezultat je vjerojatno realan budući da su obje strane imale svojih prigoda. Što reći nego da je i dalje sve otvoreno, a ja vjerujem da ćemo se ovog puta na njihovom terenu prezentirati bolje nego prošli put - riječi su menadžera Iana Hollowaya, koji je otkrio i da postoji nekoliko varijacija na temu kako zamijeniti Murraya:

- Što je tu je, priliku će dobiti netko drugi, recimo Wilbraham je u petak odigrao vrlo dobro kad je ušao s klupe, a imamo i Kevina Phillipsa koji uvijek može biti od koristi.

S obzirom na sve okolnosti koje prate večerašnji okršaj prilično je izvjesno da će Palace, koji inače u svakoj prilici pretendira diktirati tempo, većinu vremena biti u podređenom položaju. Holloway je uvjeren da se njegovi izabranici mogu snaći i u takvoj situaciji:

- Da, za očekivati je kako će se Brighton od samog starta postaviti ofenzivno, ali ne mora to nužno biti loše za nas. Jer mi smo u stanju biti opasni i iz kontranapada, kad bismo ih u ranoj fazi utakmice uspjeli zaskočiti to bi prilično uzdrmalo njihovo samopouzdanje.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna