Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Nula' Juventusa i Udinesea, Interu četvrto slavlje zaredom

'Nula' Juventusa i Udinesea, Interu četvrto slavlje zaredom
1

U prvoj utakmici zaostaloga, 1.kola Serije A, zbog štrajka nogometaša odgođenog u posljednjem vikendu kolovoza, Udinese i Juventus na Friuliju su u derbiju odigrali 0-0

VIDEO

Očekivani sraz dominantnih obrana završio je najpozitivnijim mogućim raspletom po Milan, koji je zahvaljujući jučerašnjemu (utorak) sardinijskom 2-0 trijumfu protiv Cagliarija nakon 16 odigranih kola ponovno izbio na čelo ljestvice.

U izjednačenom je dvoboju Juventus bio za nijansu konkretniji i opasniji. Držali su gosti loptu u posjedu 53.3% vremena, te su unutar okvira gola uputili jedan udarac više (5-4). Više su igrači Antonija Contea također opstruirali igru (20-12 u prekršajima), premda su domaći dobili više javnih opomena (3-1 u žutim kartonima).

Koliko se tvrdo igralo, pokazuje činjenica da je najistureniji gostujući napadač Alessandro Matri, u 71 minuti koliko je proveo na travnjaku, uspio samo jednom pucati prema golu domaćeg vratara Handanovića.

Udinese je bez gola na svom Friuliju okončao i šestu od osam ovosezonskih prvenstvenih utakmica. Primio je dosad samo dva gola.

Juventusovim je igračima zato uspjelo postati prvom momčadi koja je Friuljanima ove sezone otrgnula bod na njihovu stadionu. Dosad su igrači trenera Francesca Guidolina ostvarili pobjede u svih sedam prvenstvenih domaćinstava.

Interu četvrta pobjeda zaredom, Napoli uvalio 'šesticu'

Do četvrte uzastopne pobjede i šeste u posljednjih sedam utakmica talijanskog prvenstva došli su nogometaši Intera. Ranierijeva momčad na San Siru je svladala Lecce s 4-1 u zaostalom 1. kolu Serije A...

Nije, međutim, sve krenulo dobro za ''nerazzurre'' budući da su gosti poveli u 19. minuti pogotkom Luisa Muriala. Milanski je klub, ipak, do poluvremena izjednačio preko Giampaola Pazzinija, a u nastavku došao i do uvjerljive pobjede golovima Diega Milita, Estebana Cambiassa i Ricarda Alvereza. Koliko je Inter, koji je ovom pobjedom skočio na peto mjesto, bio dominantan svjedoči i podatak da je čak četiri puta pogađao vratnicu.

Napoli je na svome San Paolu deklasirao Genou sa 6-1. Već do poluvremena je rezultat bio 4-1, a dva je zgoditka postigao Urugvajac Edinson Cavani. Sada ih na kontu ima devet ove sezone u Seriji A i na četvrtom je mjestu ljestvice strijelaca. Napoli je, inače, posljednji put šest golova u prvenstvu zabio prije 11 godina protiv Reggine (6-2).

A prvi je na toj ljestvici Argentinac German Denis koji je u pobjedi Atalante protiv Cesene (4-1) postigao 12. pogodak ove sezone. Izjednačio je njime na 1-1 s bijele točke u 17. minuti, nakon što su gosti šest minuta ranije poveli preko Antonija Candreve. S dva je gola do kraja poluvremena potpuni preokret kreirao Guido Marilungo, a priču je u nastavku zaključio Federico Peluso. Marko Livaja nije bio u kadru Cesene, dok je Damjan Đoković svih 90 minuta proveo na klupi.

Pod vodstvom novog trenera Bartola Muttija Palermo je došao do trećeg boda u gostima ove sezone. Odigrao je 2-2 protiv Novare iako je vodio i s 2-0. No, cijelo je drugo poluvrijeme igrao s igračem manje zbog isključenja Slovenca Josipa Iličića.

Naš Igor Budan je odigrao svih 90 minuta za Palermo. Bio mu je to drugi nastup u Seriji A ove sezone, prvi od početka utakmice.

Roma je došla do četvrte gostujuće pobjede u aktualnom prvenstvu. Svladala je Bolognu s 2-0 pogocima Rodriga Taddeija i Pabla Osvalda.

Serie A, 1. kolo:

Udinese - Juventus 0-0

Atalanta - Cesena 4-1 (Denis 17 - 11m, Marilungo 18, 44, Peluso 71 / Candreva 12)

Bologna - Roma 0-2 (Taddei 17, Osvaldo 40)

Inter - Lecce 4-1 (Pazzini 34, Milito 49, Cambiasso 73, Alvarez 81 / Muriel 20)

Lazio - Chievo 0-0

Napoli - Genoa 6-1 (Cavani 12, 24, Hamšik 17, Pandev 45, Gargano 49, Zuniga 80 / Jorquera 27)

Novara - Palermo 2-2 (Mazzarani 77, Rigoni 85 / Ludi 20-ag, Bertolo 73)

Parma - Catania 3-3 (Modesto 5, Biabiany 23, Floccari 44 / Almior 22, Lodi 74 - 11m, Catellani 85)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta