Obavijesti

Sport

Komentari 3

U domu velikog Georgea Besta: Vatreni stižu na Windsor Park

U domu velikog Georgea Besta: Vatreni stižu na Windsor Park
2

MANDŽUKIĆ JE VEĆ ZABIJAO Još 2008. na ovom je stadionu zabio gol u pobjedi Dinama 2-0 kod Linfielda. Večeras je jedan od rijetkih naših 'senatora' u Belfastu

VIDEO

Maradona good, Pele better, George Best. Poznata uzrečica nastala je zbog najvećeg nogometaša u povijesti Sjeverne Irske. Best je preminuo u studenom 2005. godine, na sprovodu u Belfastu bilo je više od 100.000 ljudi. A večeras će u Belfastu, u “njegovoj kući”, igrati Hrvati.

Bio ja faca na terenu i faca izvan njega. Njegove se izjave i danas često citiraju.

- Puno novca sam potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam spiskao bez veze - govorio je Best.

- Neko vrijeme uspio sam maknuti se od alkohola i žena. Bilo mi je to najduljih dvadeset minuta u životu - još je jedna od kultnih izjava.

Otkrio sam genija

Za sebe je znao reći da ne pije samo dok spava, žene su ga doslovno obožavale i opsjedale.

- Kažu da sam spavao sa sedam misica svijeta. Nije istina, samo s četiri, ostale tri mi nisu bile zanimljive - izjavio je jednom prilikom.

Za Manchester United debitirao je sa 17 godina, skaut “crvenih vragova” koji ga je primijetio je legendarnom treneru sir Mattu Busbyju poslao brzojav u kojem je pisalo: “Mislim da sam otkrio genija”.

Nije pogriješio, Busby je za Besta znao reći da ima šest nogu.

Kao njegov nasljednik po neurednom životu istaknuo se Paul Gascoigne. Naravno da je Best “bocnuo” i Engleza.

- Jednom sam rekao da je Gascoigneov IQ manji nego broj na njegovu dresu, a on me pitao: ‘Što je to IQ’ - prepričao je veliki George Best.

Prošlo je 11 godina od njegove smrti, ali mit o nogometnoj ikoni i dalje živi u Belfastu. Ondje je i zračna luka koja nosi njegovo ime, no naši su nogometaši sletjelu na onu drugu... Stadion se ne zove po njemu, ali na Winsdor Parku odigrao je neke od svojih legendarnih poteza. Tu je zabio jedini hat-trick u reprezentativnom dresu. No ima i Hrvatska ljude koji su zabijali na stadionu u Belfastu.

Mandžo bez odmora

Windsor Parku po dobrom pamte dvojica igrača koji su među Čačićevih 16. Mario Mandžukić i Milan Badelj s Dinamom su u pretkolu Lige prvaka 2008. godine na ovom stadionu pobijedili sjevernoisrkog prvaka Linfield 2-0. Mandžo je igrao svih 90 minuta, a Badelj je u igru ušao u nastavku. Uspio je Super Mario čak i zabiti, tad u narančastom Dinamovu dresu. Osam godina poslije opet je tu, on nije dobio poštedu kao ostali “senatori” - Modrić, Rakitić, Perišić, Ćorluka, Subašić, Kovačić...

Osmina finala Eura

Sjeverna Irska prije četiri dana je doma pobijedila Azerbajdžan našeg Roberta Prosinečkog 4-0. Druga je u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Mundijal, iza Njemačke. Na Euru je, baš kao i Hrvatska, dogurala do osmine finala.

- Ova utakmica može dati mnogo odgovora o igračima koji su do sada manje sudjelovali u igri reprezentacije. Igra domaćina je preslika igre ‘sjevernjaka’, uključujući Island. Ničim nas ne mogu iznenaditi - rekao je u najavi utakmice hrvatski izbornik Ante Čačić, koji 2016. godinu želi završiti još jednim dobrim rezultatom.

Večeras će priliku u Belfastu dobiti Ćorić, Leovac, Bradarić...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše