Obavijesti

Sport

Komentari 23

Novi poraz: 'Medvjedi' ispustili prednost i pali u produžetku

Hokejaši Medveščaka prvi i povijesni tjedan u KHL-u nisu uspjeli zaključiti pobjedom iako su vodili 3-1 u trećoj trećini. Naposljetku, Slovan je slavio u produžetku 4-3

VIDEO

Povijesni i iscrpljujući tjedan u debitantskoj sezoni u drugoj najjačoj ligi svijeta KHL-u Medveščak je zaključio porazom u Ledenoj dvorani od Slovana Bratislave 4-3.

'Medvjedi' su tako, nakon uvodne uvjerljive pobjede nad moskovskim CSKA-om, ostvarili treći uzastopni poraz nakon što su na zagrebačkom ledu bili bolji Dinamo Riga i Lev Prag. Ovaj put momčad Marka Frencha ima za čime žaliti jer je u trećoj trećini imala prednost od 3-1 da bi na kraju izgubila u produžetku. Tako je umjesto dva boda, zagrebačka momčad stigla do boda, dok su Slovaci stigli do prve pobjede.

Medveščak je odlično otvorio utakmicu povevši u petoj minuti preko Ryana Vescea, ali četiri minute prije kraja prve trećine Slovan je izjednačio golom Kukumberga. Kad se činilo da će druga dionica proći bez golova, uslijedio je 'blitzkrieg' Medveščaka u tri minute. Bivši igrač Slovana Ivan Švarny zabio je za 2-1 u 17. minuti, a povisio je Jonathan Cheechoo 38 sekundi prije kraja.

No u posljednjoj trećini Slovaci se u potpunosti vraćaju te prvo smanjuju golom Bartovića za 3-2, da bi izjednačili u 17. minuti preko Metika osiguravši tako produžetak. U dodatnoj fazi igre, gosti su, na našu žalost, vrlo rano, u drugoj minuti stigli do pobjedničkog gola za 4-3.

- Bila je to dobra natjecateljska utakmica. Normalno je da kad vodite 3-1 u trećoj trećini pa izgubite morate biti razočarani. No zadovoljan sam što je pokazao Medveščak u prve dvije trećine.  Neću komentirati pojedinačne greške, izgubili smo kao momčad. Kad su se Slovaci približili na jedan gol, činilo se da su se naši prestrašili - rekao je trener Medveščaka Mark French.

Ivan Švarny zabio je 'svojima'.

- To mi sad ništa ne znači. Mijenjao bih gol za pobjedu - rekao je Švarny, koji je ipak slavio gol:

- Pa, zabio sam go. Što bih trebao plakati? Kad vodiš 3-1 kod kuće moraš znati završiti, ne smiješ dopustiti ne završiti takvu utakmicu.

Gal Koren ne strahuje od predstojeće ruske turneje.

- Ne bojimo se uzastopnih poraza, nismo ove utakmice loše odigrali. Zaslužili smo koji bod više, nadamo se da ćemo u Rusiji to nadoknaditi - rekao je Koren, a strijelac Ryan Vesce je dodao:

-  Bez obzira na tri poraza znam da smo dobra momčad, samo treba igrati konstantno cijelu utakmicu na visokoj razini.

Ovo je ujedno bila i posljednja od četiri uzastopne utakmice pred zagrebačkom publikom, a Medveščak već sutra putuje na turneju po Rusiji, a prvi protivnik joj je za tri dana moćni SKA St. Peterburg za kojeg igra najveće ime KHL-a Kovaljčuk.

Produžetak: Medveščak - Slovan 3-4

Nažalost, dodatna dionica trajala je svega minutu i 43 sekunde kad je Bliznak donio Slovanu četvrti gol, koji im je donio dva boda, dok je Medveščaku pripao bod.

Treća četvrtina: Medveščak - Slovan 3-3

Slovaci su se u posljednjoj trećini u potpunosti vratili i izborili produžetak golovima Bartovica i Netika.

Druga trećina: Medveščak - Slovan 3-1

Sve se činilo kako će se u posljednju trećinu ući s istim rezultatom 1-1, no onda je Medveščak krajem druge dionice 'blitzkriegom' slomio Slovan. Prvo je svoj svome zabio bivši igrač slovačkog kluba Ivan Švarny u 17. minuti, da bi 38 sekundi prije kraja za 3-1 i erupciju oduševljenja zabio Jonathan Cheechoo.

Prva trećina: Medveščak - Slovan 1-1

Medveščak je odlično krenuo u utakmicu povevši već u petoj minuti preko Ryana Vescea na asistenciju Thomasa. No gosti iz Slovačke izjednačili su do kraja prve trećine. Strijelac za Slovan u 16. minuti bio je Kukumberg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom