Obavijesti

Sport

Komentari 12

U medvjeđi brlog došao stari znanac, pojačao ih Westlund

U medvjeđi brlog došao stari znanac, pojačao ih Westlund
1

"Westlund će nam dati potrebnu širinu u momčadi. On je odličan timski igrač i igrao je već u Europi posljednjih 10 godina u raznim ligama te branio na visokoj razini"

VIDEO

Medveščak je pojačao svoju obranu s još jednim iskusnim golmanom Alexom Westludnom. Alex Westlund je već poznat Medveščakovim navijačima iz sezona kada su Medvjedi igrali u EBEL-u. Naime, tada je Westlund dolazio u Brlog braneći vrata Black Wingsa iz Linza. Tridesetosmogodišnji Amerikanac momčadi Medveščaka će se pridružiti u subotu ili nedjelju.

- S promjenom KHL pravila prema kojemu ne moramo koristiti rezervne golmane godišta '92. i 93., a i zbog približavanja posljednjeg transfernog roka 15. siječnja, odlučili smo potpisati ugovor s Alexom Westlundom koji će biti naš treći golman. Westlund će nam dati potrebnu širinu u momčadi. On je odličan timski igrač i igrao je već u Europi posljednjih 10 godina u raznim ligama te branio na visokoj razini. Zna točno koja će biti njegova uloga ovdje i jako se veseli dolasku u Medveščak te će naporno trenirati s dečkima i biti dobar suigrač. Ako se Brust ili Dekanich ozlijede, Alex će biti dostojna zamjena za jednog od njih - rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Alex Westlund je rođen 1975. godine u Flemington Villageu (New Jersey, SAD). Nakon četiri sezone provedene na Yale sveučilištu, gdje je igrao za njihovu NCAA sveučilišnu momčad, 1999./2000. je potpisao prvi profesionalni ugovor za ECHL klub Dayton Bombers. Osim za Bomberse, tijekom profesionalne karijere igrao je i za ECHL klubove Cincinnati Cyclones, Toledo Storm, Trenton Titans i Charlotte Checkers, te za AHL klubove Worcester IceCats, Milwaukee Admirals i Hartford Wolf Pack. Sezone 2002./2003. debitirao je u tadašnjoj Ruskoj ligi za Amur Habarovsk za koji je branio i 2003./2004., a te iste godine je odigrao i jednu utakmicu za Lokomotiv iz Jaroslavlja. Sezonu 2005./2006. također je proveo u Rusiji, ali igrajući za ruskog drugoligaša Mehel Čeljabinsk. Od 2007./2008. do 2012./2013. igrao je u EBEL-u, prve sezone za ljubljansku Olimpiju (proglašen najboljim golmanom EBEL-a prema postotku obrana - 93,1%), a narednih četiri i pol za Black Wingse iz Linza s kojima je 2011./2012. osvojio naslov EBEL-a. Protekle sezone nakon 17 odigranih utakmica za Linz, otišao je u slovačku Extraligu gdje je branio za HK SKP Poprad, a osam utakmica je odigrao i za njemačkog drugoligaša Heilbronner Falken.

Mladi vratar Andrej Vasiljević, koji je bio treći golman (1993. godište), trenutno s klubom i agentima razmatra opcije prelaska u novi klub u kojemu će dobiti priliku aktivno braniti i kroz aktivnu igru razvijati svoj talenat.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače