Obavijesti

Sport

Komentari 0

U nogometu je ponekad tisuću stvarno više nego milijun...

U nogometu je ponekad tisuću stvarno više nego milijun...
1

Prosječnu hrvatsku plaću Wayne Rooney zaradi dok je na zahodu. Ali ipak više netko zaradi na Englezu nego što on uspije spremiti u svoj džep...

VIDEO


Puno sam novca potrošio na žene, alkohol i brze automobile, a ostatak spiskao na gluposti, jedna je od legendarnih izjava velikoga Georgea Besta. Bio je genijalan nogometaš, ali i dio estrade. Zvali su ga 'peti Beatle', a tako je bio i plaćen, dovoljno da ima za ono bitno. Žene i alkohol.


Ali vrijeme u kojem je Best žario i palio davna je prošlost. Nogomet je evoluirao, iznosi koji se u njemu vrte također. I danas Wayne Rooney shvati da ipak ne može bez Manchester Uniteda tek kad pred njega stave ugovor u kojem piše da će mu svakog tjedna na račun sjesti 230.000 funti.


Svakoga tko iz dana u dan ustaje ujutro i radi od 8 do 16 sati zaboli glava kad pokuša preračunati taj iznos u kune. I kad zaključi da prosječnu hrvatsku plaću zaradi za 22 minute. Ružno zvuči, ali najmanje toliko vjerojatno svaki dan provede na zahodu.


I jesu li onda ti iznosi suludi i nenormalni? Što je najgore u cijeloj priči, vjerojatno nisu! Taj Rooney u mjesec dana zaradi koliko većina nas ne skupi cijeli život, ali netko tko mu daje toliko novca za to ima i dobar razlog. Rooney zarađuje astronomski, ali na Rooneyu zarađuju još više. Kao i na, primjerice, Cristianu Ronaldu. Plate ga 94 milijuna eura, a u šest mjeseci na njegovim dresovima zarade - sto!


I zato njihova zarada nije suluda. Oni su tvornica novca, oko njih vrti se 'opasna' lova. A što se vrti oko tipa od 32 godine koji uzme 800.000 eura na godinu igrajući na ruglu od stadiona pred 500 ljudi? Ništa. To je suluda zarada! Nekad je 800.000 očito puno više od 14,5 milijuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti