Obavijesti

Sport

Komentari 160

U ponedjeljak se sastaje savez koji određuje Dalićevu sudbinu: Izborniče, pa što je ovo bilo?

U ponedjeljak se sastaje savez koji određuje Dalićevu sudbinu: Izborniče, pa što je ovo bilo?

Utakmice protiv Turske i Walesa dvije su najlošije, obzirom na snagu protivnika, vezane utakmice u Dalićevom mandatu. U ponedjeljak će se sastati Izvršni odbor, na kojem se očekuje Dalićevo izvješće

VIDEO

Ako je netko mislio da će dvije katastrofalne utakmice Hrvatske proći bez izbornikove odgovornosti, prevario se. Naime, ovo što je Hrvatska odigrala u Osijeku i Cardiffu bilo je daleko ispod razine treće reprezentacije svijeta. Wales, momčad koja je na domaćem terenu primila četiri gola od Armenije, protiv Hrvatske je izgledala kao Argentina ili Brazil.

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.

Naravno, izbornik ima olakotne okolnosti kao što su brojne ozljede, iznenadni odlazak Livaje, pa nervoza oko moguće kazne zbog ustaštva na Rujevici, novi stadion....No to nije opravdanje za beskrvnost koju je prezentirala Hrvatska. Bez ikakve želje, energije, Hrvatska je djelovala kao ispuhani balon. A to nikako nije dobro.

Stoga se u ponedjeljak na Izvršnom odboru očekuje izvješće Zlatka Dalića o utakmicama protiv Turske i Walesa. Naravno, očekuje se izvješće o cijelom kvalifikacijskom ciklusu, ali s naglaskom na ove dvije utakmice.

KATAR 2022 - Igra?i u razgledavanju stadiona uo?i utakmice Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva

Ono što se zamjera Daliću je loša atmosfera u reprezentaciji, sve ono što je krasilo reprezentaciju u Rusiji i Katru je nestalo u ove dvije utakmice. Zamjera mu se i odnos s Markom Livajom. I tu ništa nije štimalo jer da jest, onda bi se Marko javio izborniku, a ne predsjedniku saveza Marijanu Kustiću, kojeg poštuje.

Neke stvari ipak ne bi trebale izlaziti iz svlačionice, kao i ta tko je koga nazvao, odnosno, tko nije... A Zlatko Dalić je upravo i to podijelio s javnosti, činjenicu da ga Marko Livaja nije nazvao, koju je možda ipak trebao prešutjeti. Ne jer je to informacija o nacionalnoj sigurnosti već jer je takve stvari bolje zadržati unutar četiri zida. A i mogu se shvatiti kao prebacivanje krivice.

Dalić nije mogao računati na Andreja Kramarića, Ivana Perišića, Luku Ivanušeca, potpuno zdravog Brunu Petkovića, pa je onda stigao i taj Livajin otkaz u najnezgodnijem trenutku, kao da je htio dodatno napakostiti Dalića. Jer, odnos Livaje i Dalića pukao je nakon Rujevice. No unatoč svim izostancima, Hrvatska ne smije izgledai kao da ne želi pobjedu. U svakom duelu u ove dvije utakmice Turci i Velšani izgledali su kao da im o utakmici ovisi život, dok su naši djelovali kao da igraju pod prisilom.

Dugopolje: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Zlatko Dalić tvorac je veličanstvenih uspjeha Hrvatske, to mu nitko nikada neće oduzeti. No isto tako tvorac je i ove dvije utakmice u kojima je Hrvatska ozbiljno ugrozila odlazak na Europsko prvenstvo.

Što se može očekivati na sastanku Izvršnog odbora? Dalić će morati predati izvješće i objasniti zašto su kola krenula nizbrdo... Zašto je Hrvatska izgledala kao trećerazredna reprezentacija i zašto smo od gotovog posla napravili veresiju.. Kako je moguće da u ovakvoj skupini Hrvatska zauzima treće mjesto i ne ovisi isključivo o sebi o izravnom plasmanu na Euru? Morat će hrvatski izbornik predati i plan uoči dvije posljednje utakmice protiv Latvije i Armenije, u kojima Hrvatska mora osvojiti šest bodova. Kako podići reprezentaciju iz letargije i vratiti atmosferu koja nas je krasila na protekla tri ciklusa. Može li uopće Dalić to jamčiti?

Morat će Dalić odgovoriti na ta pitanja, a potom vidjeti kako će reagirati Izvršni odbor. Šesnaest ljudi, kojima predsjeda Marijan Kustić, drže u rukama Dalićevu sudbinu. Kako doznajemo, Dalićev ugovor nije upitan, ali će morati obrazložiti uzroke pada Vatrenih u ove dvije utakmice. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'