Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

U Rapcu u nedjelju rekordan broj biciklista iz cijele Europe

Međunarodna MTB Valamar Terra Magica utrka dovodi ovaj vikend u Istru profesionalce na MTB XC maraton te XCM kup Hrvatske. Na utrci se mogu okušati i rekreativci. Organizator je medulinski klub Adrenalina

2018 European Championships - Glasgow
Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

Rabac će ovog vikenda ponovno biti domaćin atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica. Brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na ovoj utrci kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i na biciklu istražili ljepote istarske obale.

U nedjelju, 16. rujna, na rasporedu je MTB XC maraton, a ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze: 20, 50 i 72 km. Start je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje će u 15.30 biti i proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika kupa Hrvatske i dodjela nagrada.

Terra Magica započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku se ustalila u Rapcu, u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, prekaljeni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin - Rabac i Valamar Riviera.

- Valamar Terra Magica je kroz godine postala odličan promotor cikloturizma, a rekordan broj vozača, i veliki broj jakih vozača među njima, dokaz je da smo na pravom putu. I ove godine smo pripremili staze za profesionalce i rekreativce i želja nam je sudionicima pružiti kvalitetno organiziranu i nezaboravnu utrku na koju će se rado vraćati - rekao je direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline.

Matthias Grick, profesionalni austrijski biciklist, kao vozač Valamar tima ove godine u Hrvatskoj vozi jake utrke poput Kamenjak Rocky Traila, Valamar Terra Magice i Mitas 4 Islands. Istaknuo je kako je vrlo zadovoljan konfiguracijom staza, morem, klimom i domaćinima.

- Uvijek rado dolazim u Hrvatsku. S Valamarom često surađujem u kontekstu bike turizma i organizacije training kampova na njihovim destinacijama, a upravo u Rapcu organiziramo trening kamp s mojim klijentima iz Austrije. Finalni dan kampa sudjelujemo u utrci i nadam se što boljem rezultatu. Plan mi je završiti među top 10 - rekao je Grick.

Tema: Sport fanatik

Message