Obavijesti

Sport

Komentari 0

U Velikoj Gorici su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih

U Velikoj Gorici su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih
12

Igre su službeno otvorene u petak u 11 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Mladi sportaši donijeli su baklju te upalili plamen Igara

VIDEO

Velika Gorica, europski grad sporta 2023. godine, imao je čast biti domaćin otvorenja 27. Plazma Sportskih igara, najveće sportske manifestacije u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO: Otvaranje Sportskih igara mladih

Igre su službeno otvorene u petak u 11 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Mladi sportaši donijeli su baklju, zajedno sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih, Krešimirom Ačkarom, gradonačelnikom Velike Gorice te predstavnicima Vlade, te upalili plamen Igara.

- Želimo se zahvaliti gospodinu Zdravku Mariću na ukazanom povjerenju što je upravo naša Velika Gorica domaćin Svečanog otvorenja 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih. Mlade trebamo usmjeriti te motivirati, a upravo odgovor leži u ovakvom događaju kojem smo danas svjedoci - kazao je gradonačelnik Velike Gorice.

Okupljene je pozdravio osnivač i predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić koji se zahvalio gradu domaćinu te svim pokroviteljima koji omogućuju da svi programi i natjecanja budu u potpunosti besplatni za sve sudionike:

- Želim zahvaliti Gradu Velika Gorica koji se pokazao kao izuzetan domaćin. Ovim putem zahvaljujem i Vladi RH na velikoj podršci svih ovih godina, a najveće zahvale idu djeci, jer sama brojka koja raste iz godine u godine je potvrda da djeca prepoznaju vrijednost Igara.

U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih

Više od 2.500 djece i mladih sudjelovat će na natjecanjima, animacijama i na sportsko-edukativnom poligonu Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet. U sklopu Telemach Dana sporta djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolji će izboriti plasman na državnu završnicu sredinom srpnja u Rijeci.

Za zabavni dio programa pobrinula se Indira Forza koja je održala mini koncert i zagrijala vatrenu navijačku atmosferu.

U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih podržavaju i mnogobrojne svjetske institucije UEFA, FIFA, FIBE, FIDE, MOO, Europska komisija, Europska unija, te vrhunski sportaši i dužnosnici. Posebne pozdrave djeci uputili su i ambasadori Igara Luka Modrić, Nemanja Matić, Domagoj Duvnjak i Edin Džeko, uz žaljenje što zbog obaveza nisu mogli prisustvovati svečanosti, ali i obećanje da se uskoro druže sa sudionicima Igara.

U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih

Otvorenju su prisustvovali mnogobrojni uzvanici iz političkog, gospodarskog i sportskog života Hrvatske. Branko Hrg, državni tajnik Ministarstva obrane, Josip Pavić, državni tajnik Kabineta ministrice Ministarstva turizma i sporta, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport Ministarstva turizma i sporta, proslavljeni nogometaš Mario Stanić, predstavnici grada Velike Gorice, predstavnici Koncern Bambi a.d. Ognjen Lazić i Andrej Ivanjikov, predstavnici Coca-Cola Company Adria i Coca Cola HBC, Adrian Ježina predsjednik uprave Telemach Hrvatska, predstavnici Podravke, predstavnici Fererra, koji su nakon završetka ceremonije bodrili su djecu na sportskim terenima.

Plazma Sportske igre mladih i ove sezone pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu.

U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih U Velikoj Gorici svečano su otvorene 27. Plazma Sportske igre mladih

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom