Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

U veljači na Sljeme dolaze Janica, Tomba, Stenmark

Osim već tradicionalnog ženskog slaloma 15. veljače, dva dana kasnije je i muški slalom. A nakon te utrke vidjet ćemo Janicu, Tombu...

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
0 komentara

Zagrebačko Sljeme će sredinom veljače po četvrti puta biti domaćin slalomskim utrkama Svjetskog kupa za trofej "Snježne kraljice". No, ovaj će puta ljubitelji skijanja imati dvostruki užitak, uz skijašice na Sljemenu će po prvi puta nastupiti i najbolji svjetski skijaši. Organizacijski odbor "Snježne krajice" izvijestio je da će ženski noćni slalom biti u petak, 15. veljače - prva vožnja u 15 sati, a druga u 18 sati.
Muški slalom je u nedjelju, 17. veljače (10,15 i 13,15 sati). Oba slaloma vozit će se na "crvenom spustu".
Ove godine sprema se i posebno iznenađenje. U nedjelju nakon druge vožnje muškog slaloma, u 17 sati, kreće humanitarna utrka bivših skijaških zvijezda "Zagreb Ski Legends". U utrci paralelnog veleslaloma nastupit će i Janica Kostelić, Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Franz Klammer i Bojan Križaj. Ciijela organizacija koštat će 28 milijuna kuna. Četvrtinu novca osigurat će Grad Zagreb, a ostalo sponzori.
Prvo izdanje ženskog slaloma za Svjetski kup na Sljemenu održano je 2005. godine. Tada je pobijedila Finkinja Tanja Poutiainen, dok je Janica Kostelić odustala u prvoj vožnji jer je "haklala" jedna vrata.
Godinu dana kasnije slavila je Austrijanka Marlies Schild, a Janica je u drugoj vožnji bez jednog štapa doskijala do trećeg mjesta.
U siječnju 2008. ponovno je pobijedila Marlies Schild, a Ana Jelušić je drugim mjestom ostvarila svoje prvo postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Naši partneri pišu
Message