Obavijesti

Sport

Komentari 207

Bayern opet koban za Arsenal, ništa od Wengerovog podviga

Bayern opet koban za Arsenal, ništa od Wengerovog podviga
13

Nogometaši Bayerna odigrali su 1-1 s Arsenalom na Allianz Areni u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Bayern je prošao dalje zahvaljujući 2-0 pobjedi iz prve utakmice...

VIDEO

Arsenal je drugu sezonu zaredom napustio Allianz Arenu neporažen, ali je isto tako drugu sezonu zaredom ispao od Bayern Münchena u osmini finala Lige prvaka. 

Utakmica na Allianz Areni završila je 1-1, a Bayern je prošao dalje zahvaljujući 2-0 pobjedi iz prve utakmice. Schweinsteiger i Podolski bili su strijelci u Münchenu, Müller je promašio penal za pobjedu u drugoj minuti sudačke nadoknade.

- Baš sam zadovoljan kako smo odigrali. Arsenal se dobro pripremio za utakmicu, planirali su nas iznenaditi kontrama, ali mi smo odlično odgovorili. Igrali smo inteligentno, sveli smo pogreške na minimum i zasluženo prošli - rekao je trener Bayerna, Pep Guardiola.

Bila je ovo 11. utakmica Bayerna u 2014. godini i nakon 10 uzastopnih pobjeda došao je kraj Bayernovoj seriji. No nitko iz bavarskog kluba neće biti previše tužan jer Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka.

Mario Mandžukić odigrao je cijelu utakmicu za Bayern. Bio je hrvatski napadač solidan, Imao je dvije dobre šanse za gol, ali večeras nije bio njegov dan.

- Nećemo se predati. Povijest nam govori da možemo. Imamo ambicije i kvalitete za napraviti podvig u Njemačkoj - hrabrio je Arsene Wenger svoje igrače.

Arsenal je na gostujućim utakmicama u nokaut fazi Lige prvaka samo dvaput slavio s dva ili više gola razlike. Protiv Milana 2008. i protiv Bayerna 2013. godine. Rezultat iz prošle godine kad su, također u uzvratu osmine finala Lige prvaka, slavili 2-0 protiv Bayerna, značio bi produžetke u ovoj utakmici. No nije išlo. Bayern je bio premoćan.

Guardiola je počeo s Mandžukićem od prve minute, dok je Wenger nakrcao momčad s ofenzivnim igračima i napadačima. Plan nije upalio. Bayern je bio dominantan u prvom dijelu, imao je 67 posto posjeda lopte i Arsenal praktički nije stvorio šansu. Bavarci su kratkim dodavanjima izluđivali goste iz Engleske.

U drugom dijelu ista priča, a u 55. minuti Bavarci su poveli. Bastian Schweinsteiger zabio je na sjajnu asistenciju Francka Riberyja. I dok su navijači na Allianz Areni slavili, Podolski je na drugoj strani utrpao loptu u mrežu za 1-1. 

Bayern promašio pet od zadnjih osam penala!

Dao je Podolski nadu Arsenalu, ali ona se istopila onog trenutka kad je Bayern ponovno zavladao travnjakom. Thomas Müller, koji je ušao u drugom dijelu, imao je šansu donijeti pobjedu Bayernu iz penala u drugoj minuti sudačke nadoknade. 

Robben je izborio najstrožu kaznu, ali Müller nije imao sreće. Pogodio je golmana Arsenala, a lopta se uz nevjerojatnu rotaciju zaustavila na gol-crti. Ostalo je 1-1. Nevjerojatan je podatak da je Bayern promašio pet od posljednjih osam penala...

Liga prvaka, osmina finala (uzvratna utakmica):

  • Bayern - Arsenal 1-1 (Schweinsteiger 55 / Podolski 57)

Zanimljivosti:

  • Bayern je promašio pet od posljednjih osam penala
  • Arsenal je u zadnjih 28 gostujućih utakmica u LP-u samo triput sačuvao mrežu
  • Zadnje četiri utakmice koje Bayern nije uspio dobiti na Allianz Areni su bile protiv engleskih klubova
  • Bayern je već zabio 20 golova u Ligi prvaka ove sezone, pet više od Arsenala u sezoni 2005/2006 kad su "topnici" došli do finala
  • Topnici su slavili na tri od posljednjih pet izleta u Njemačku, drugu sezonu zaredom neporaženi su na Allianz Areni
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući