Obavijesti

Sport

Komentari 1

U zatvoru je preminuo bivši skaut Man. Cityja: Sudac mu je rekao da je reinkarnacija vraga

U zatvoru je preminuo bivši skaut Man. Cityja: Sudac mu je rekao da je reinkarnacija vraga

On je godinama seksualno zlostavljao dječake koje je trenirao 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih godina. Poremećenom nasilniku englesko pravosuđe stalo je na kraj tek 2018. godine kada su ga osudili na 30 godina zatvora

Barry Bennell, bivši skaut Manchester Cityja i trener engleskog niželigaša Crewea preminuo je u 70. godino života u britanskom zatvoru Littleheyju.

- Zatvorenik Barry Bennell je umro u Littleheyju 16. rujna 2023. godine. Njegova smrt će biti istražena - objavili su u priopćenju iz zatvora u kojem je proveo posljednjih pet godina života. 

Bennell je bio dugogodišnji skaut Manchester Cityja i trener u mlađim kategorijama. Svoj posao solidno je radio, ali godinama je skrivao mračnu tajnu koja je zgrozila mnoge.

On je godinama seksualno zlostavljao dječake koje je trenirao 1970-ih, 1980-ih i 1990-ih godina. Poremećenom nasilniku englesko pravosuđe stalo je na kraj tek 2018. godine kada su ga osudili na 30 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za 52 seksualna prijestupa nad 12 dječaka. Sudac je na čitanju presude rekao kako je on 'reinkarnacija vraga'.

U zatvoru je zbog pedofilije često bio meta napada pa je bio pod posebnom prismotrom čuvara.