Obavijesti

Sport

Komentari 62

Učimo od Reala: Skupina nam je ubojita, ali idemo po pothvat

Učimo od Reala: Skupina nam je ubojita, ali idemo po pothvat
1

Cilj je svake godine igrati u Ligi prvaka. Svaki bod nam je vrlo važan, to nam je želja, ali imperativa nema. I da, nadam se da se neće ponoviti prošla sezona, kaže Mamić

VIDEO

24sata: Bojite li se opet debakla u LP-u?

Sve smo bolji i idemo po pothvat, a to je osvajanje bodova. Cilj je svake godine igrati u Ligi prvaka, a za to nam trebaju bodovi i dobar koeficijent. Svaki bod nam je vrlo važan, to nam je želja, ali imperativa nema. I da, nadam se da se neće ponoviti prošla sezona.

24sata: Doima li se da je i ove sezone skupina u Ligi prvaka prejaka za Dinamo?

Ubojita je, ali laganih skupina, kako god da okreneš, nema. Kijevski Dinamo i Porto su osvajači europskih kupova, a PSG je trenutačno možda i najpotentnija momčad u Europi. To su šeici i petrodolari...

24sata: U godinu dana dva puta ste se družili s Joseom Mourinhom. Bio je s Realom, a ove je godine gledao Modrića protiv Makedonije. Kakvi su dojmovi?

Iako sam deset godina stariji od Mourinha, u nekim mi je nogometnim stvarima idol. Tek sam sad vidio kakav je gospodin. Nije bilo čovjeka u blizini s kojim se nije rukovao ili fotografirao. Svima je zahvaljivao i sve je pozdravio kad je odlazio. Oduševila me ona njegova jednostavnost, iako je on svjetska zvijezda.

24sata: Zna li za neke igrače Dinama?

Zna sve o Alenu Haliloviću. Raspitivao se o njemu, razgovarao s Tomom Ivkovićem. A dogovorili smo i da brat Zoran i Tomo odu u Realov kamp, da vide kako Jose trenira i kako uopće funkcionira ‘kraljevski klub’. Ne znam još točno kad će to biti jer sezona je u tijeku, pa puno posla imaju i Tomo i Zoki, no sigurno ćemo se dogovoriti za termin.

24sata: Znači li to da Tomislava Ivkovića pripremate za Dinamovu klupu?

Zašto ne? Igračka karijera i rad u Lokomotivi govore da je riječ o talentiranom treneru. Predviđam mu uspješnu karijeru, a jednom će sigurno doći i u Dinamo.

24sata: Nezadovoljni ste Antom Čačićem?

Ma ne... Mislim da je Dinamo sve bolji i bolji, da smo na dobrom putu. Čačića smo nagradili za ulazak u Ligu prvaka, produljili smo s njim ugovor do 2014. godine i dobio je povišicu. Za brojeve me ne pitajte, o njima ne bih. Inače, Ante Čačić je jako čvrst u svojim idejama i kao rijetko tko tvrdoglav, teško je s njim. No rezultat je jedino mjerilo, a on ga ima, što mu potpuno daje za pravo.

24sata: Je li Sammir platio kaznu od dva milijuna kuna?

Je, kazna je naplaćena. No ako više ne bude incidenata do njegova odlaska iz Dinama, možda mu taj novac i vratim.

24sata: Uvest ćete i “redare” kako ne bi bilo incidenata?

Ideja je da ljudi iz kluba kontroliraju igrače idu li u noćni život i žive li nesportski. To je neobično i teško, ali uskoro ćemo to realizirati.

24sata: Jeste li zadovoljni dosadašnjim radom Igora Štimca u reprezentaciji?

U dvije teške utakmice osvojili smo četiri boda. Jasno je da mora bolje, ja vjerujem da će i biti. Štimcu bih rezultatski dao plus 4, a za dojam minus 4.

24sata: A kako komentirate Radoševića u prvih 11 protiv Belgije?

Već dugo nisam vidio ljepše i divnije dijete. Još kad sam iz medija spoznao kako je odgojen i kakvu obitelj ima, mislim da bi svi oni koji imaju neku ranu trebali pozvati Radoševića da stavi na nju ruku i ozdavili bi. To mislim o Radoševiću kao čovjeku.

24sata: A kao igraču?

Nema nijednog nogometnog elementa po kojem je on trebao početi utakmicu. Tu je početak i kraj.

24sata: Samo to?

Da, jer mi svi krivo komuniciramo. Ma čudo je da i reprezentacija i Dinamo uopće postižu takve rezultate u našem negativnom okruženju, negativno je i rušilačko, a tako je teško raditi. Ili huligani ili dio medija... Sad kad razmišljam, nije mi jasno - pa ja sam nekad mislio da je važno biti u medijima... Iako se puno toga i ostvarilo što sam najavio. Evo vam Maleša, sad vidim da hoće postati menadžer. Ma dajte, molim vas...

24sata: Nisu za sve mediji krivi, primjerice za suđenje ili što su neki dužnosnici bili u pritvoru. Kakvo je suđenje?

Dobro, odnosno naši suci ne griješe ništa više nego u drugim zemljama. Inzistirat ću na tome da bude bolje, da se više poštuje fair-play, malo grublja igra, prednost... Nešto kao u Engleskoj, to je ideal.

24sata: A namještanja?

Toga u našem nogometu nema, kao ni kupnje sudaca. Ono što je bilo nije u redu, to ne opravdavam i ne ponovilo se, ali toga ima u svim zemljama.

24sata: U kakvim ste danas odnosima s optuženima Željkom Širićem i Stjepanom Djedovićem?

Nikakvim, jer ih više nema u nogometu. No neću im okrenuti glavu. Ako ih sretnem, možemo popiti piće, porazgovarati...

24sata: Šuker će igračima srezati premije. Kako to komentirate?

Šuker radi na smanjenju troškova i zasad mu dobro ide. Mislim da bi se igrači trebali solidarizirati s njim. Ni igrača niti nas ne bi bilo da nije te reprezentacije. Zato mislim da bi igrači trebali podržati Šukera i u štednji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'