Obavijesti

Sport

Komentari 53

'Učio sam od Bergkampa i ne žalim zbog odlaska iz Dinama'

'Učio sam od Bergkampa i ne žalim zbog odlaska iz Dinama'
1

'Na individualnom planu očekujem odigrati što veći broj utakmica, dati puno golova, zabilježiti i puno asistencija. A Rijeka... Očekujem da osvojimo Kup i borimo se za prvenstvo, rekao je Murić...

VIDEO

Na Rujevici je predstavljeno i četvrto Rijekino zimsko pojačanje. Nakon povratka mladog Mateja Vuka s posudbe u Interu, dovođenja veznjaka Tibora Halilovića iz krakowske Wisle te još jednog povratnika, Ivana Tomečaka, danas je javnosti predstavljen - Robert Murić (22) .

Hoću golove, asistencije i trofeje!

- Prvi dojmovi su odlični, posebice što se tiče kampa i stadiona. Razgovarao sam kolegama koji poznaju situaciju i o Rijeci sam čuo samo sve najbolje. Znam da je ova momčad odlična i mislim da će se dobro uklopiti. Igrao sam već za Župarićem, Capanom, Halilovićem... - veli Murić.

Očekivanja?

- Na individualnom planu očekujem odigrati što veći broj utakmica, dati puno golova, zabilježiti i puno asistencija. A Rijeka... Očekujem da osvojimo Kup i borimo se za prvenstvo!

Ofenzivac kojem je najdraže igrati na kojoj konkretnoj poziciji?

- Desno 'krilo'. Ljevak sam i tu se najbolje snalazim. Ne znam što reći na glas koji me prati da sam nerealizirani talent. Mislim da ću sve o tome reći na travnjaku već u narednih nekoliko mjeseci - rekao je Murić ističući da je i u Ajaxu i u Pescari puno naučio neovisno o tome što se niti u Nizozemskoj, niti u Italiji nije naigrao dodavši da se osjeća dobro i da bi već u nedjelju mogao konkurirati za momčad, na gostovanju u Zaprešiću.

O možda preranom odlasku iz Dinama...

- Ne žalim zbog odlaska iz Dinama! Nastavak karijere nije bio onakav kakav sam očekivao, ali velim, dosta sam naučio (na primjer od velikog Denisa Bergkampa u Ajaxu), sad sam opet u HNL-u spreman dokazati koliko vrijedim.

Dakle, u borbu za dres sa Zoranom Kvržićem... Nimalo laka zadaća, a na veliku Rijekinu korist. Desna strana napada je pokrivena (i najbolji igrač u dva proljetna kola, Ganac Acosty, rado igra desnu polušpicu).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobrodošao @muricrobert 💪🔵⚪ #ZajednosmoRijeka

A post shared by Nogometni klub Rijeka (@nk_rijeka) on

Ugovor je potpisao na 2,5 godine s klupskom opcijom produženja na dodatnih godinu dana. U Rijeku došao iz druge momčadi portugalske Brage.

Pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance jasno je izrazio klupska očekivanja:

- Roberta se dosad najviše predstavljalo ovako na press-konferencijama i u novinama. Svi znamo o kakvoj se nogometnoj kvaliteti radi, vjerujemo da smo donijeli dobru prosudbu kad smo ga doveli u Rijeku i da će se sada sam predstavljati onime što će pokazivati na terenu u Rijekinom dresu. Ovo mu je novi dom i nova šansa, neka kao mnogi prije njega baš u Rijeci pokaže koliko je dobar. Dobrodošao! - rekao je Mance.

Tomečak i službeno Rijekin

Ivan Tomečak (29) uskoro će proslaviti stoti nastup u Rijekinom dresu. Povratnik na Kvarner s Rijekom je već osvojio Kup, Superkup i bio jedan od stožernih igrača koji su preko Stuttgarta izborili plasman u skupinu Europske lige. U svom prvom Ri-mandatu za Bijele je zaigrao 95 puta.

- Nadam se još boljim rezultatima nego prije 3-4 godine. Znam gdje dolazim, navijači su me i prvi put kada sam dolazio odlično prihvatili. Jedan od razloga povratka je isti kao kad sam prvi put došao u Rijeku, predsjednik Damir Mišković. I onda i sada: jako korektan prema meni - govorio je Tomečak nakon potpisa ugovora.

Na odlasku s Kvarnera ostavio je Matjaža Keka, a na povratku zatekao bivšeg suigrača.

- S Igorom Bišćanom sam dijelio svlačionicu, znam ga kao osobu. Znam da je dobar čovjek, sada ću imati priliku upoznati ga kao i trenera. Drago mi je što sam o njemu kao treneru čuo sve najbolje - rekao je Tomečak koji je od odlaska iz Rijeke, u ljeto 2015., igrao za ukrajinski Dnipro, saudijski Al Nassr te dva belgijska kluba, Mechelen i Club Brugge.

Direktori su Bišćanu 'dužni' još jednog beka

Očekivalo se da će Rijeka ove zime prodati barem jednog 'kapitalca', ali izuzev Leonarda Zute (otišao u turski Konyaspor za pola milijuna eura) i isteka posudbe Srđana Grahovca - izlaznih transfera zasad nema. I Heber, i Gorgon, i Župarić... Svi su još na Rujevici.

Čemu onda čak četiri nova imena? Zbog financijski povoljnih uvjeta i - zbog ozljeda! Bijele su tijekom ili neposredno nakon zimskih priprema poharala ozljede. Čolak, Gorgon, Heber, Pavelić, Raspopović... Lakše ili teže, ozljede opasno drmaju Rijeku. Raspopoviću su 'otišli' ligamenti koljena, Gorgon navodno lakši problem s mišićem vuče još od priprema u Portugalu, Pavelić je također duže van stroja.

  • otišli: Zuta (Konyaspor), Grahovac (kraj posudbe)
  • došli: Vuk (s posudbe u Interu), Halilović (Wisla), Tomečak (Club Brugge), Murić (Braga)

I zato je Rijeka nakon povratka Vuka s posudbe, posegnula za Tomečakom, Murićem i Halilovićem (sva trojica iz Dinamove škole nogometa!), a vjerojatno nije gotovo jer Bišćan je još u Albufeiri rekao 'Preopasno bi bilo, nakon Zutinog odlaska, cijelo proljeće igrati sa Petrom Mamićem kao jedinim lijevim bekom'.

Juričić i Mance treneru su 'dužni' još jednog lijevog beka!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom