Obavijesti

Sport

Komentari 16

Učitelj iz Teksasa pobjegao iz boksa, a vratio ga je Don King

Učitelj iz Teksasa pobjegao iz boksa, a vratio ga je Don King
1

Boksao je za WBC svjetski naslov protiv Deontaya Wildera, boksao je i protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, a sada će boksati protiv našeg najboljeg boksača Filipa Hrgovića. Tko je Eric Molina?

VIDEO

Filip Hrgović pred sobom ima ispit karijere - poznato ime svjetskog boksa Eric Molina ukrstit će rukavice s našim najboljim boksačem, koji neumoljivo juri prema jednom od svjetskih naslova. Okršaj Hrgovića i Moline bit će predborba revanša prvaka Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue 7. prosinca u priredbi vrijednoj 100 milijuna dolara.

Borit ću se na najvećoj priredbi u povijesti, vrijednoj 100 mil. $
Borit ću se na najvećoj priredbi u povijesti, vrijednoj 100 mil. $

Korak do sna

Boksao je za WBC svjetski naslov protiv Deontaya Wildera, boksao je i protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, ali oba meča izgubio. Protiv Wildera je čak i imao šanse kada je u ranijim rundama uzdrmao prvaka, no kasnije je izgubio nokautom u devetoj rundi.

Podvig karijere uslijedio je kada je nokautirao Tomasza Adameka u 10. rundi i tako ostvario pobjedu karijere koja ga je i gurnula u meč za naslov s Joshuom. No, uvijek je nedostajao taj jedan korak više, koji bi ga gurnuo u samu svjetsku elitu. Ostao je na korak do sna.

Možda je i zbog tih razloga imao nešto teži boksački put jer je nakon 20. profesionalnog meča odustao i rekao zbogom boksu. Kada boksač prvi profesionalni meč izgubi nokautom pa pobijedi 18 puta zaredom od čega samo četiri odlukom, a sve ostalo nokautom, onda je pravo iznenađenje kada se povuče u svojem 'primeu'.

Učitelja vratio Don King

Upravo to je napravio Molina i 2012. godine rekao zbogom boksu. Posramljen i ponižen nakon teškog nokauta u prvoj rundi od Chrisa Arreole, okačio je rukavice o klin i promijenio ploču u životu.

Te 2012. magistrirao je na University of Texas u Brownsvilleu pa odlučio pomagati djeci s posebnim potrebama. Zaposlio se kao učitelj u jednoj javnoj osnovnoj školi u Edinburgu i činilo se kao da je Molinina boksačka karijera gotova.

No, kada ti bubu u uho ubaci ni manje ni više nego Don King, onda su male šanse da se ne trgneš i vratiš onome što najbolje znaš. Molina je poslušao menadžera, odazvao se i vratio u dvoranu, no dječicu nije ostavio.

- Svijet ustvari ne zna priču koju donosim. Svi su me sudili po meču s Arreolom. Svi su me tada mogli dobiti jer sam bio slab u glavi. Ali izrastao sam u opasnog teškaša i ne postoji drugi teškaš koji je prolazio stvari kao ja. Radio sam do pola 5, zatim trenirao, a u ponoć išao trčati. I tako svaki dan. Vikendima sam sparirao - rekao je uoči meča s Joshuom.

- Volim raditi s djecom s posebnim potrebama i učiti ih. Jer su autsajderi u životu. I što god se dogodi u mojem meču, sudbina mi je raditi s tim klincima. Nemaju puno mogućnosti u životu i ja sam im očinska figura. Tada mi je srce na mjestu.

Karijera Erica Moline

Molina je meksičko-američki boksač. Visok je 193 centimetara i boksa u standardnom gardu. Ima raspon ruku 201 centimetara, a varira oko 108 kilograma. Boksao je i u lakoteškoj kategoriji te je u 12-godišnjoj karijeri odboksao 142 runde, ostvario 27 pobjeda uz 5 poraza (19 KO/5 KO).

Na Filipa Hrgovića će poslije jednoglasne pobjede sudačkom odlukom protiv Nicka Guivasa. Bio je to meč u kojem je slavio poslije poraza od Dominica Breazealea.

Osobni podaci:

  • Ime i prezime: Eric Molina
  • Nacionalnost: Amerikanac
  • Karijera: 2007-2019
  • Nadimak: Drummer Boy
  • Godine: 37
  • Omjer: 27-5 (19 KO)
  • Visina: 193 centimetara
  • Težina: 108 kilograma
  • Raspon ruku: 201 centimetar
  • Gard: Standardan (dešnjak)
  • Rang na svjetskoj ljestvici: 35
  • Postotak nokauta: 59.38%
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve