Obavijesti

Sport

Komentari 497

Dinamo izbačen iz Lige prvaka! 'Modri" su šokirani odlukom...

Dinamo izbačen iz Lige prvaka! 'Modri" su šokirani  odlukom...
7

Anderlecht je pisao Uefi i tražio da ne kazne Dinamo. Juniori su izborili četvrtfinale protiv Barcelone, ali izgubili su za "zelenim stolom" zbog administrativnog previda

VIDEO

Nadali su se da će u Nyonu progledati dinamovcima kroz prste i možda odrediti novu utakmicu protiv Anderlechta. Ipak se radi se o djeci, ne o profesionalcima, no Uefa nije imala milosti za Dinamov administrativni propust. Jedna od najtalentiranijih generacija u povijesti zagrebačkog kluba izbačena je iz Lige prvaka. 

Iz Dinama su u 14 sati najavili konferenciju za novinare na kojoj će biti trener juniorske momčadi Mario Cvitanović.

Uefa ponovno šokira:

"GNK Dinamo obavještava navijače i javnost da je Uefina Disciplinska komisija odlučila da se mlada momčad Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz Lige prvaka mladih. Dinamo je tako unatoč 2-0 pobjedi na terenu u Belgiji izbačen iz natjecanja, a u četvrtfinale "pobjedom" 3-0 prolazi Anderlecht", stoji na službenoj stranici Dinama uz naslov "Uefa ponovno šokira".

Anderlecht je pobijedio 3-0

Uefa je objavila odluku o utakmici Dinama i Anderlechta na službenim stranicama.

- Dinamo je izgubio 3-0, a Matija Fintić mora odraditi utakmicu suspenzije - stoji na Uefi.

Ništa od Barce na Maksimiru

Dinamo je u osmini finala juniorske Lige prvaka pobijedio Anderlecht 2-0. "Modri" klinci izborili su četvrtfinale protiv Barcelone. No za Dinamo je u Belgiji posljednjih sedam minuta igrao Matija Fintić. Nije smio jer je imao tri žuta kartona.

U Dinamu su to nekako previdjeli i Anderlecht je za "zelenim stolom" prošao dalje. Ali Belgijci ne žele igrati s Barcom.

Otvarala se lijepa šansa da, kad već ne mogu seniori, juniori napune Maksimir.

Na utakmici Dinama i Barcelone na Maksimiru 8. ožujka očekivalo se i 15.000 ljudi što bi bilo obaranje rekorda ovog natjecanja. Lani je srušen rekord kad je osminu finala između Anderlechta i Barcelone gledalo 12.000 ljudi.

Anderlecht je prošao, ali činilo se kako će Barca slaviti bez borbe. Belgijci ne žele igrati četvrtfinale jer to nisu zaslužili na terenu, tako nam je rekao direktor kluba.

"Što se nas tiče, Dinamo je pobjednik"

Belgijski klub ne samo da se nije žalio na nastup Fintića, već je u nekoliko navrata službeno pisao Uefi da ne želi Dinamovo mjesto protiv Barcelone jer je bolja momčad pobijedila. Potvrdio je to za 24sata i direktor belgijskog kluba.

- Ne mogu zamisliti lica Dinamove djece kad su saznala da bi mogla biti eliminirana zbog nečijeg administrativnog propusta. Ne mogu zamisliti da djeca plaču i ispaštaju, a na terenu su bili bolji. Tako mi razmišljamo i što se nas tiče, Dinamo je pobjednik. Mi smo preponosan klub da bismo prihvatili pobjedu ako je nismo zaslužili. Fair play je bio na terenu 90 minuta, a tu je Dinamo bio bolji. Čak i ako Uefa eliminira Dinamo, mi nećemo igrati protiv Barcelone! Nismo zaslužili - rekao je Jean Kindermans.

Iz Anderlechta su sinoć poslali dopis Uefi u kojem stoji kako će belgijski klub poštivati svaku Uefinu odluku u ovom slučaju te kako je samo to bitno, a ne dogovori među klubovima. To bi moglo značiti i kako je direktor Anderlechta ipak malo prenaglio u najavama te da će Belgijci u četvrtfinalu igrati s Barcelonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 497
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna