Sport

Komentari 758

Drastična Uefina kazna: Protiv Italije pred praznim tribinama!

Drastična Uefina kazna: Protiv Italije pred praznim tribinama!

Davor Šuker hvalio je navijače nakon utakmice protiv Norveške na Maksimiru, a Uefa nas je zbog pirotehnike i rasizma kaznila utakmicom pred praznim tribinama

Ovo je korak naprijed, ponosan sam na naše navijače i na to što na utakmici nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident, rekao je Davor Šuker nakon Norveške na Maksimiru i predložio da se susret protiv Italije igra na Poljudu. 

No Uefa se nije složila sa svojim novim kolegom, članom izvršnog odbora. Disciplinsko tijelo Uefe rigorozno je kaznilo Hrvatsku. Protiv Italije moramo igrati pred praznim tribinama! Objavljeno je to na službenim stranicama Uefe. 

"Zbog rasističkog skandiranja, paljenja i bacanja pirotehnike Hrvatska sljedeću utakmicu protiv Italije igra pred praznim tribinama", objavila je Uefa i šokirala novopečenog člana izvršnog odbora, koji je nakon tog susreta hvalio navijače.

Organizacija FARE prijavila je HNS zbog rasističkog skandiranja dijela navijača na toj utakmici. Nekoliko puta na Maksimiru se zaorilo "Za dom...", a delegat Uefe je nakon utakmice pohvalio organizaciju te u svoj izvještaj tek upisao paljenje pirotehnike.

Osim kazne pred praznim tribinama, HNS mora Uefi platiti 55.000 eura.

HNS će tužiti navijače?

U slučaju novčane kazne Disciplinske komisije, Hrvatski nogometni savez će sukladno Zakonu o obveznim odnosima tražiti naknadu štete s obzirom da su počinitelji identificirani, objavio je Hrvatski nogometni savez nakon odluke da je disciplinska komisija Uefe pokrenula novi postupak protiv Hrvatske.

HNS: Zauzet ćemo svoj stav nakon sastanka

Hrvatski nogometni savez na službenoj je stranici reagirao na drastičnu Uefinu kaznu. Objavili su kako će raspraviti o kazni na sastanku na Plitvicama u četvrtak, nakon kojeg će zauzeti svoj stav.

Najčitaniji članci