Obavijesti

Sport

Komentari 27

Uefa i 24sata biraju najboljeg: Ronaldo, Bale ili Griezmann...

Uefa i 24sata biraju najboljeg: Ronaldo, Bale ili Griezmann...
1

Uefa će u četvrtak poslijepodne, nakon ždrijeba Lige prvaka, proglasiti najboljeg igrača Europe za prošlu sezonu. U izboru sudjeluje 24sata i to kao jedini hrvatski medij

VIDEO

Uefa šesti put bira najboljeg igrača Europe. Samo je jedan nogometaš svih šest puta bio u finalu. Naravno, radi se o Portugalcu Cristianu Ronaldu. 

Pratite UŽIVO razgovor s Ronaldom

U četvrtak poslijepodne, nakon ždrijeba Lige prvaka, Ronaldo ide po svoju drugu nagradu, a sve ćemo pratiti na našem portalu UŽIVO uz javljanje iz Monte Carla. 

Imat ćemo predstavljanje trojice kandidata, LIVE praćenje cijeli dan, Ronaldov intervju uoči i nakon izbora, video klipove iz Monte Carla i još dosta zanimljivosti o ždrijebu Lige prvaka i izboru Uefinog igrača godine.

Elita u žiriju

Uefa i članovi žirija biraju najboljeg igrača Europe između Ronalda, Garetha Balea i Antoinea Griezmanna, a Ronaldo je veliki favorit. 

Najboljeg bira izabrano novinarsko društvo u kojem su talijanska Gazzetta, španjolska Marca, njemački Kicker, a iz Hrvatske samo 24sata. Našu novinu kao i proteklih godina predstavlja jedan od urednika Elvir Islamović.

- Puno bi mi značilo da osvojim ovu nagradu. Najvažniji su momčadski uspjesi, ali lijepo je dobiti i individualno priznanje - rekao je Cristiano Ronaldo, koji je četiri puta u finalu ostao bez nagrade.

Nije mu to najbolje sjelo pa je često namrgođen i bijesan napuštao dvoranu na stražnji izlaz, a kad je 2014. osvojio nagradu, bio je najsimpatičniji čovjek na svijetu. Takav je Ronaldo, egocentrik i čovjek koji jednostavno ne voli gubiti.

Čudo bi se moralo dogoditi da ovaj put ostane bez nagrade.

- Ovo mi je vjerojatno najbolja sezona u karijeri. Osvojio sam Ligu prvaka i Europsko prvenstvo s reprezentacijom. Bilo je nevjerojatno - dodao je 31-godišnji Portugalac.

Prijete mu suigrač Gareth Bale i čovjek kojeg je dvaput pobijedio u finalima, Antoine Griezman. 

- Velika je stvar što sam u finalu izbora za najboljeg igrača Europe. Ovakve nagrade ne možeš dobiti sam, do njih dolaziš igrajući u momčadi. Moram zahvaliti suigračima jer su i oni dio ovoga, u klubu i reprezentaciji - rekao je Gareth Bale.

- Ne želim zvučati bahato, ali zaslužujem nagradu jer sam imao sjajnu sezonu s klubom i reprezentacijom - rekao je Antoine Griezmann, koji je s Atleticom izgubio finale Lige prvaka, a s Francuskom finale Eura.

CRISTIANO RONALDO

Primera: 36 nastupa, 35 golova, 11 asistencija
Liga prvaka: 12 nastupa, 16 golova, četiri asistencije
Euro 2016.: sedam nastupa, tri gola, tri asistencije

GARETH BALE

Primera: 23 nastupa, 19 golova, 10 asistencija
Liga prvaka: osam nastupa, bez golova, tri asistencije
Euro 2016.: šest nastupa, tri gola, jedna asistencija

ANTOINE GRIEZMANN

Primera: 38 nastupa, 22 gola, pet asistencija
Liga prvaka: 13 nastupa, šest golova, dvije asistencije
Euro 2016.: sedam nastupa, šest golova, dvije asistencije

Koga biste izabrali za igrača godine?
Ronaldo
Bale
Griezmann
Quiz Maker
 
 
 
 
 
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti