Obavijesti

Sport

Komentari 27

Uefa optužila Buffona! 'Sudac ima kantu smeća umjesto srca'

Uefa optužila Buffona! 'Sudac ima kantu smeća umjesto srca'
1

Golman Juventusa Gianluigi Buffon optužen je od strane UEFA-e zbog komentara na račun suca Michaela Olivera, nakon što je njegov klub ispao iz Lige prvaka

VIDEO

Bivši talijanski reprezentativac poslan je na 'hlađenje' u završnim minutama uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka Juventusa protiv Real Madrida, kada su Madriđani diskutabilnim penalom prošli u sljedeću fazu natjecanja.

BBC Sport prenosi da je Uefa optužila Buffona za kršenje 'osnovnih načela ponašanja' svojom izjavom nakon utakmice:

- Momčad je dala sve od sebe, ali ljudsko biće ne može tako uništiti snove na kraju nevjerojatnog obrata dvojbenom situacijom.

- Očito je da ne možeš imati srce u prsima, nego kantu smeća. Povrh svega, ako nemaš karakter za izaći na ovakav travnjak na ovakvom stadionu, onda sjedi na tribine sa ženom i djecom uz piće i grickalice.

Michael Oliver dosudio je penal kod prekršaja Mehdija Benatije nad Lucasom Vasquezom, ali Buffon se nije složio s njegovom odlukom. Cristiano Ronaldo realizirao je penal i odveo svoju momčad u polufinale Lige prvaka.

Ovaj slučaj će se riješiti 31. svibnja, kada će Buffon već završiti svoju profesionalnu nogometnu karijeru. 

Razočaravajuć je ovo završetak jedne tako zavidne karijere za ovu legendu talijanskog nogometa, koji je tri puta igrao u finalu Lige prvaka, a još četiri puta došao do četvrtfinala.

Legendarni Buffon još jednom oduševio sve svojim postupkom
Legendarni Buffon još jednom oduševio sve svojim postupkom

Mnogi su kritizirali Buffonov postupak ističući da je mogao ostati na terenu i pokušati zaustaviti Ronaldov udarac sa 11 metara, ali ta je zadaća ipak pripala drugom golmanu Juvea Wojciechu Szczesnyju, nakon što je Buffon dobio izravni crveni, zbog unošenja u facu sucu Oliveru i protestiranja protiv odluke o penalu.

Jedan od rijetkih koji pozitivno gleda na ovu situaciju je trener 'bianconera' Massimiliano Allegri:

- Što se tiče Gigija, rekao bih da mu je noć u Madridu dobro došla. Dobio je nalet adrenalina, a upravo to mu je i trebalo. Veliki prvaci žive od adrenalina, velikih pozornica i trenutaka ispunjenih nasiljem i tenzijama - rekao je Allegri i dodao - U suprotnom, da je sve bilo mirno, zaspali bi.

Ispred Buffona su još dvije utakmice u domaćem prvenstvu ove sezone, nakon čega se povlači iz profesionalnog nogometa, a ova kazna biti će mrlja na njegovoj slavnoj karijeri u Ligi prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju