Obavijesti

Sport

Komentari 28

Uefa ukida gol u gostima nakon 56 godina?! Odluka već u petak

Uefa ukida gol u gostima nakon 56 godina?! Odluka već u petak

Utakmice dodatnih kvalifikacija za velika natjecanja, nokaut faze Lige prvaka, Europske ili Konferencijske lige od iduće bi se sezone mogle igrati bez pravila gola u gostima

VIDEO

Jedno od najkontroverznijih nogometnih pravila, ono o golu u gostima, uskoro bi moglo otići u povijest. Uefa će u petak u Lisabonu, u predvečerje finala Lige prvaka, raspravljati o tome, piše britanski The Times.

Pravilo je krovna europska nogometna organizacija uvela davne 1965. kako bi nagradila gostujuće momčadi koje su potrošile puno vremena na putovanja. Razvoj prometne infrastrukture uvelike je olakšao taj dio logistike i s godinama je sazrela želja da se pravilo ukine.

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov prvaka 12:03

Prije mjesec dana talijanski mediji pisali su da bi gol u gostima mogao ostati na snazi nakon 90 minuta uzvrata, a da ne bi vrijedio u produžecima. No čini se kako bi pravilo moglo biti u potpunosti ukinuto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odobri li odbor za Uefina klupska natjecanja tu promjenu, promijenila bi se pravila nogometne igre.

Inače, zbog pravila u gostima Milan je u sezoni 2002/03. prošao u finale Lige prvaka iako je taj gol (1-1 u uzvratu) zabio kao formalni gost na svom stadionu protiv Intera (prva utakmica bila je 0-0).

Champions League - Round of 16 Second Leg - Juventus v FC Porto

Rangersi su u Kupu pobjednika kupova 1971/72. izgubili na penale od Sportinga iako su u uzvratu u Lisabonu izgubili 4-3 nakon produžetaka, dok je prva utakmica u Glasgowu bila 3-2 za Sporting. Kasnije su dobili žalbu i osvojili natjecanje te sezone.

Neka natjecanja, poput brazilskog kupa ili engleskog liga-kupa, već su ranije ukinula gol u gostima. U drugima, poput doigravanja za viši rang u Engleskoj, važe samo u produžecima, dok u azijskim kupovima važi samo za 180 minuta.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub