Obavijesti

Sport

Komentari 23

UFC otpustio Ngannoua, već se zna tko će se boriti za pojas!

UFC otpustio Ngannoua, već se zna tko će se boriti za pojas!

Otpustit ćemo Francisa Ngannoua. Odustajemo od prava na njega i on može ići gdje god želi, rekao je čelnik UFC-a Dana White

VIDEO

Gotovo godinu dana trajale su peripetije oko novog ugovora između teškaškog prvaka Francisa Ngannoua i UFC-a. Kamerunac je bio ozlijeđen, organizacija mu je nudila najveći ugovor u povijesti, no on je tražio i pravo da se bori u boksu. Oko toga je na kraju i zapelo.

Pokretanje videa...

Stipe Miočić pomaže Petrinji 00:47

Iako je bilo jasno kako će se teško dogovoriti, odbijao je napustiti svoju poziciju prvaka. Godinu dana bio je bez borbe, no na kraju je izvukao deblji kraj. Ngannou više nije član UFC-a!

MMA: UFC 270-Ngannou vs Gane

- Ponudili smo mu ugovor koji bi ga učinio najplaćenijem borcem teške kategorije u UFC-u, više od Brocka Lesnara, više od bilo koga. Odbio je tu ponudu. Mislim da je Ngannou sada u situaciji kada ne želi previše riskirati. Misli da je u situaciji gdje bi se mogao boriti protiv slabijih protivnika i zaraditi više novce. Stoga, dopustit ćemo mu to. Raskinut ćemo suradnju i on može ići gdje želi i raditi što god želi - rekao je čelnik Dana White.

Ova vijest znači kako je sada tron teške kategorije ostao prazan. Očito je kako se o ovome razmišlja nekoliko mjeseci jer već je i poznato tko će se boriti za pojas. UFC je, po tko zna koji put, dao šansu problematičnom Jonu Jonesu koji će se za pojas u teškoj kategoriji boriti 4. ožujka protiv Cyrila Ganea koji je izgubio prije godinu dana od Ngannoua.

UFC je navodno borbu ponudio i Stipi Miočiću, no nisu se uspjeli dogovoriti. Doduše, nije ni poznato hoće li Stipe nastaviti s karijerom jer posljednji meč imao je u ožujku 2021. godine kada je izgubio pojas od Ngannoua. Ali, čini se, nije baš da su se puno i potrudili. 

FILE PHOTO: Mixed Martial Arts - UFC Fight Night - Stipe Miocic v Fabricio Werdum

Kako god, Jon Jones, jedan od najvećih boraca svih vremena, ali izuzetno problematična osoba koju su nekoliko puta uhitili, dobio je novu šansu od UFC-a. Posljednju borbu imao je prije tri godine kada je obranio pojas poluteške kategorije, koju je ubrzo napustio.

Tada je najavio ulazak u tešku kategoriju i borbu s Miočićem, no Stipe je u međuvremenu ostao bez pojasa. Čekao je Jones, pregovarao s UFC-om, nije bilo poznato hoće li uopće ostati u organizaciji. Čekala se njegova prva borba i odmah ta prva će biti ona za pojas. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi