Obavijesti

Sport

Komentari 134

Australci pokrenuli novu istragu protiv Novaka: Lagao da nije putovao? Ministar nije odlučio

Australci pokrenuli novu istragu protiv Novaka: Lagao da nije putovao? Ministar nije odlučio

Novak je odradio i drugi trening u Melbourneu, no moglo ga se vidjeti samo iz helikoptera. Ministar za imigraciju još ga može protjerati, a mediji pišu kako će ga istražiti zbog iskaza o prethodnim putovanjima

VIDEO

Novak Đoković (34) i dalje je slobodan čovjek u Australiji, izvještavaju tamošnji mediji dok svijet čeka odluku ministra za imigraciju Alexa Hawka o mogućem poništavanju vize za najboljega svjetskog tenisača, na što ima osobno diskrecijsko pravo.

POGLEDAJTE VIDEO: Novakova drama u Melbourneu

Pokretanje videa...

Đokoviću ministar može ukinuti vizu: 'Ako je sud donio odluku, onda to svi moraju poštivati' VIDEO

Nole je u ponedjeljak dobio pravnu bitku na Saveznom sudu u Melbourneu, sudac Anthony Kelly zbog proceduralne je pogreške australske granične policije prilikom Srbinova ulaska u zemlju prošli četvrtak presudio kako se Đokoviću treba vratiti viza i pustiti na slobodu.

Istu večer Đoković je, nakon što je neko vrijeme proveo u odvjetničkom uredu tvrtke koja ga je zastupala, otišao na trening u Rod Laver Areni i potvrdio kako želi nastupiti na Australian Openu, koji starta u ponedjeljak. Trenirao je i u utorak poslijepodne. I to - iza zatvorenih vrata i bez signala.

U strahu zbog mogućih nereda, domaćini su isključili televizijski signal s Novakova treninga pa je jedini način da ga vidite kako trenira bio - iz helikoptera.

U međuvremenu, ministar Hawke i dalje se nije oglasio oko mogućnosti da Srbinu uskrati vizu. Iz njegova ureda poručuju kako temeljito proučava cijeli predmet, a portal The Age tvrdi i kako Đokovića čeka nova istraga zbog izjašnjavanja o prethodnim putovanjima dok je ulazio u Australiju.

Nole je po slijetanju u Melbourne rekao da nije nikamo putovao 14 dana ranije, no zapravo je išao u Španjolsku, piše australski medij. Kanal teniske akademije Soto u blizini Marbelle objavio je na Staru godinu snimku kako se priprema na njihovim terenima.

Utvrdi li se da je lagao, prema australskim zakonima, prijeti mu maksimalna kazna od godinu dana zatvora.

Novak ni njegova obitelj, također, još nisu razjasnili je li tenisač zaražen putovao na dodjelu nagrada mladim tenisačima Beograda i na snimanje za L'Equipe u Beogradu, jedan odnosno dva dana nakon pozitivnog testa na korona virus od 16. prosinca.

- Svi dokumenti koji su javni su ispravni. Je li idući dan bio na javnom okupljanju? Ova press konferencija je završena - rekao je Novakov brat Đorđe Đoković u ponedjeljak u Beogradu, dok je majka dobacila da su "novinari počeli kopati".

Djokovic’s family gives statements at press conference, in Belgrade

U svakom slučaju, Novakove pravne bitke još nisu gotove. Oduzme li u ministar vizu, i tad će imati pravo žalbe, ali s obzirom da se radi o njegovu diskrecijskom pravu, šanse da poništi tu odluku bit će bitno smanjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao