Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Uhitili 43 ruska huligana zbog divljanja u Marseilleu u subotu

Javni tužitelj u Marseilleu Brice Robin kazao je kako je među ruskim navijačima bilo oko 150 dobro organiziranih huligana, a danas ih je 43 uhićeno

England v Russia - EURO 2016 - Group B
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER
20 komentara

Francuska policija u utorak je u Nici uhitila 43 ruska navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u neredima i tučnjavama s engleskim navijačima uoči dvoboja tih reprezentacija u sklopu Eura u Marseilleu prošle subote.

- Imamo jasne naznake kako su neki od uhićenih ruskih navijača sudjelovali u neprihvatljivom nasilju u Marseilleu - rekao je šef policije u Nici Adolphe Colrat.

Do sada je nakon nereda u Marseilleu bilo uhićeno 15 navijača, od kojih niti jedan nije Rus, a petorici engleskih navijača izrečene su zatvorske kazne. No, javni tužitelj u Marseilleu Brice Robin kazao je kako je među ruskim navijačima bilo oko 150 dobro organiziranih huligana.

Ranije u utorak Uefa je kaznila Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i izrekla mu uvjetnu diskvalifikaciju s Eura zbog nereda u Marseillu koja će biti aktivirana u slučaju ponavljanja incidenata.

Bez obzira na to upozorenje, skupine ruskih i engleskih navijača već su se u utorak sukobile na sjeveroistoku Francuske u Lilleu uoči utakmica 2. kola njihovih reprezentacija. Rusija će u srijedu u Lilleu igrati protiv Slovačke, dok će dan kasnije u Lensu Engleska igrati protiv Walesa, a Lille i Lens su međusobno udaljeni samo 35 kilometara.

Lokalne vlasti u Lilleu i Lensu odlučile su zabraniti točenje alkohola od utorka do petka kako bi umanjile izglede za ponavljanje nereda iz Marseillea koje su krajem prošlog tjedna uzrokovali ruski i engleski navijači.

Naši partneri pišu
Message