Obavijesti

Sport

Komentari 0

Uhitili monstruma koji je nožem ubio olimpijku i bivšu svjetsku rekorderku: Pokušao je pobjeći

Uhitili monstruma koji je nožem ubio olimpijku i bivšu svjetsku rekorderku: Pokušao je pobjeći

Kenijku Agnes Tirop, četvrtoplasiranu s Olimpijskih igara u Tokiju i dvostruku brončanu sa svjetskih atletskih prvenstava na 10.000 metara, ubio je suprug Emmanuel Rotich. U petak bi trebao pred suca

VIDEO

Dva dana nakon što je zgrozio sportski svijet ubojstvom supruge Agnes Tirop (25), vrhunske kenijske atletičarke i svjetske rekorderke, monstruma Emmanuela Roticha uhitila je kenijska policija.

Agnes su pronašli mrtvu izbodenog vrata i trbuha u trening centru na zapadu zemlje, a suprug je pobjegao s mjesta zločina.

- U pritvoru je, uhvatili smo ga dok je pokušao pobjeći. Nakon istrage podići ćemo optužnicu - rekli su iz policije.

U petak bi se trebao pojaviti na sudu, a kenijski mediji javljaju da je par imao bračnih problema.

- Bila je sjajna mlada djevojka koja je naporno radila na tome da postane jedna od najboljih atletičarki svijeta. Prije samo nekoliko tjedana oborila je svjetski rekord na 10.000 metara. Tek je počela graditi karijeru, ali netko je odlučio da neće ispisati nove stranice - rekao je kenijski bacač koplja Julius Yego (32).

Radi se o dvostrukoj brončanoj srednjeprugašici sa svjetskih atletskih prvenstava na 10.000 metara i četvrtoplasiranoj na Olimpijskim igrama u Tokiju na 5000 metara. U rujnu je postavila svjetski rekord na 10 kilometara od 30 minuta i jedne sekunde.

Kenija je zbog tragičnog događaja obustavila sva atletska natjecanja na dva tjedna.

- Izgubili smo veliki talent. Bila je tako snažna žena i privržena onomu što radi. Pamtit ćemo je kao mladu damu koja je bila tako mirna, ponizna i uvijek se msiješila. Nikad je niste mogli vidjeti tužnu ili ljutitu. Koncentrirala se na treniranje i karijeru - dodao je Julius Yego.

Dvostruki olimpijski pobjednik, lord Sebastian Coe (65), danas predsjednik Svjetskog atletskog saveza, s divljenjem je govorio o Agnes.

- Atletika je izgubila jednu od najsjajnijih mladih zvijezda u najtračinijim okolnostima. Ovo je strašan udarac za cijelu atletsku zajednicu, a posebno za njenu obitelj, prijatelje i kenijsku atletiku. Svima šaljem izraze sućuti - rekao je Britanac.

- Duboko sam šokiran tragičnom smrću Agnes Tirop, mladog i sjajnog talenta. Njeni nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju dali su nadu i inspiraciju mnogim ljudima. Moje su misli uz kenijsku olimpijsku zajednicu, posebno uz njene prijatelje i obitelj - kazao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach (67).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union