Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ukić: Joke ne misli da je popio svu pamet svijeta...

Ukić: Joke ne misli da je popio svu pamet svijeta...
8

Izbornik Josip Vranković ne srami se pitati za savjet. S Tonijem Kukočem dečkima pojašnjavao 'triangle napad' legendarnog Phila Jacksona...

VIDEO

Imenovanje Josipa Vrankovića izbornikom reprezentacije popraćeno je općom nevjericom. No već nakon prvih desetak dana priprema Joke je pokazao da itekako zna što radi, a reprezentacija je na prve dvije pripremne utakmice izgledala bolje nego lani na EP-u u Poljskoj.
- Eto, radim svoj posao najbolje što mogu i maksimalno sam mu predan - slegnuo je Joke ramenima na primjedbu o skepsi nakon njegovog ustoličenja na klupu.
Na dvije utakmice protiv Italije pokazao je da, osim neupitnog autoriteta, ima i vrlo dobar osjećaj za izmjene i vođenje utakmice. Zvao je time-oute u pravim trenucima, a nakon većine momčad je vrlo dobro reagirala, pa čak i kad su na parketu zajedno bili Ukić, Popović i Kus, što je pod vodstvom Jasmina Repeše davalo katastrofalne rezultate.
Isprobao je 11 igrača. Osim ozlijeđenih Tomića i Perića, priliku nije dobio jedino Kruno Simon, pa se već sad da zaključiti da bek Zagreba nije u dobroj poziciji za odlazak na SP u Tursku.
- Tražio sam u nedjelju priliku da ga uvedem, ali za momčad koja se stvara bitno je pobjeđivati. Htio sam da odlučujuće minute igraju oni koji će biti nositelji igre - objasnio je Vranković.
Toni Kukoč napustio je pripreme nakon tjedan dana, ali Joke će ostati u kontaktu s njim. Navodno je dečkima objašnjavao osnove čuvenog 'triangle' napada, na temeljima kojeg je legendarni Phil Jackson osvojio 11 naslova NBA prvaka.
- On je u karijeri sve prošao i vidio. Htio sam da momcima na svoj način prikaže kako vidi košarku. Ali gledat će još neke naše utakmice i konzultirat ću se s njim.
Vranković je pokazao da se ne srami pitati za savjet i pomoć kad je potrebno.
- To mi se sviđa kod njega. Ne misli da je popio svu pamet svijeta. Svoj ego stavlja po strani. Zna se da je on gazda, ali uvijek se savjetuje i gleda što nam odgovara, a što ne. Ne iznistira bolesno na nekim stvarima i to zasad super funkcionira - rekao je kapetan Roko Ukić, koji je vrlo zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema i posebno atmosferom u reprezentaciji.
- Manje-više svi smo ista generacija. Nikome nije teško trenirati i raditi, a u takvim se uvjetima i puno bolje igra. Razvijamo igru otkad smo se okupili, iznistiramo na zacrtanim detaljima i trudimo se da iz dana u dan to izgleda sve bolje - rekao je Ukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta