Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ukić u Cedeviti i po treći put: Spreman sam fizički i mentalno

Ukić u Cedeviti i po treći put: Spreman sam fizički i mentalno

Nadam se da će nas pandemija koronavirusa zaobići i riješiti nas nekih briga, te da ćemo imati priliku igrati u svim natjecanjima. Fizički i mentalno sam spreman

VIDEO

Split ga je htio, spominjala se i Cibona, ali Roko Leni Ukić je ipak završio na dobro poznatom terenu. Neumorni hrvatski playmaker Roko Leni Ukić potpisao je za Cedevitu Olimpiju te će od sljedeće sezone opet nastupati u ABA ligi.

Roko je u 35. godini života, ali nekoliko puta nam je ponovio da se osjeća fizički sjajno i da ne razmišlja još o kraju karijeru. Posljednjih godinu dana proveo je u Antibes Sharksima, a sada će svoje košarkaško znanje preseliti u Ljubljanu.

- Vrlo sam sretan što sam treći put u karijeri igrač Cedevite i prvi put Cedevite Olimpije. Zahvaljujem upravi kluba i trenerskom stožeru koji me vide kao nekoga tko može pomoći cijelom projektu i momčadi u koju iskreno vjerujem. Velik sam optimist i jedva čekam baciti se na posao. Nadam se da će nas pandemija koronavirusa zaobići i riješiti nas nekih briga, te da ćemo imati priliku igrati u svim natjecanjima. Fizički i mentalno sam spreman za početak sezone, nadam se da ćemo se družiti s velikim brojem navijača u Stožicama i imati uspješnu sezonu - kazao je hrvatski reprezentativac za službenu stranicu ABA lige. 

Roko je već dvaput igrao za Cedevitu čije je tada sjedište bilo u Zagrebu, a bilo je to u sezonama 2014/2015 i 2017/2018. Klub je u međuvremenu promijenio ime u Cedevita Olimpija i preselio u Ljubljanu. Osim Cedevite, Splićanin je još u karijeri igrao za Split, Tau Ceramicu, Barcelonu, Lottomaticu, Toronto, Milwaukee, Fenerbahče, Panathinaikos, Varese, Cantu, AEK, Levallois i Antibes Sharkse.

Trener Jurica Golemac je tako u momčadi dobio sjajnog i iskusnog playmakera koji je prošao doslovno sve u bogatoj karijeri, a Ukić će biti i jedini hrvatski predstavnik. Iako i oni broje gubitke zbog korona virusa, zbog čega su i smanjili financijske izdatke, čelnici Cedevite poprilično su aktivni na tržištu u posljednjih mjesec dana i slažu momčad u skladu sa svojim mogućnostima kako bi bili što konkurentniji za čelne pozicije. Stigli su Kendrick Perry iz Mege te sudanski centar Mangok Mathiang, Slovenci Žiga Dimec i Alen Hodžić.

S druge strane, bilo je poprilično prometno i u rubrici odlazaka. Otišli su Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Saša Zagorac, Cody Miller Mcintyre, Dominic Artis i Domen Bratož.

Krajina u Ciboni

A prometno je i u susjednoj Hrvatskoj, točnije Draženovom domu. Nakon Matea Drežnjaka, Tonija Nakića i Marka Ljubičića, Cibona je iz Rumunjske dovela iskusnog centra Kristijana Krajinu (29). Riječ je o igraču koji se košarkaški školovao na američkom sveučilištu Mount St. Mary's, a igrao je za Šibenik, Zadar, VEF iz Rige i rumunjski CSM Oradea. To mu je bila i posljednja destinacija u kojoj se baš i nije puno zadržao zbog korona virusa koji je prekinuo prvenstvo.

- Uzbuđen sam zbog potpisa s Cibonom! Ne treba puno pričati o bogatoj povijesti ovog kluba, svi znaju što je Cibona. U suradnji sa svojim agentom nakon kratkih pregovora došli smo do dogovora i vrlo brzo riješili sve oko potpisa. Iako nisam surađivao s trenerom Velićem u dosadašnjoj karijeri, o njemu sam čuo sve najbolje tako da se veselim toj suradnji. Od igrača znam većinu, neke kao suigrače, a neke kao protivnike, tako da prilagođavanje na novu sredinu ne bi trebao biti problem. Osobno želim osvojiti sve što se osvojiti da, Kup Krešimira Ćosića i Prvenstvo Hrvatske su glavni ciljevi u domaćem natjecanju. U ABA ligi trebamo pružiti što bolje utakmice, sa svima se dobro potući i izvući najbolje te na koncu ostati što bliže gornjem dijelu tablice – rekao je Kristijan Krajina, a s transferom je zadovoljan i direktor Cibone Domagoj Čavlović.

-  Potpisali smo još jednog hrvatskog igrača koji ima iskustvo igranja ABA lige. On nam zatvara poziciju 5, čvrst je igrač koji će moći parirati centrima ostalih klubova ABA lige. Sretni smo što smo ga doveli i želimo mu da se pokaže u najboljem svjetlu - rekao je on.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom