Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ukida se Udruga prvoligaša: 'Klubovi su sad briga HNS-a...'

Ukida se Udruga prvoligaša: 'Klubovi su sad briga HNS-a...'
7

Najlakše je bilo reći: 'To je u domeni Udruge prvoligaša i HNS to ne treba raditi!' Ja ne želim biti takav predsjednik. Mi smo tu da pomažemo HNL-u, rekao je Šuker

VIDEO

Novi Zakon o udrugama je ubijanje sporta, rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nakon susreta s osječkim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem u zgradi Gradske uprave u drevnoj Tvrđi. 

Najavio je da će se o detaljima novoga Zakona o udrugama za nekoliko dana više oglasiti njegova "desna ruka", Damir Vrbanović, a Šuker je u Osijeku naglasio tek da će se taj zakon "negativno odraziti na sportske kolektive koji većinom funkcioniraju kao udruge".

O najavljenom gušenju Udruge prvoligaša i HNS-ovom preuzimanju odgovornosti za Hrvatsku nogometnu ligu Davor Šuker je rekao da će se time "kvalitativno podići razina HNL-a u ekonomskom, marketinškom pa i natjecateljskom pogledu".

- U ovome trenutku jedino Dinamo ima novca, a to je posljedica perfektnog rada posljednjih desetak godina. S druge strane imaš devet klubova koji na svojim računima nemaju puno novca te se postavlja pitanje čemu ta udruga služi. Hrvatski nogometni savez može pomoći svim klubovima, i želi im pomoći, ali to se ne može raditi preko druge udruge. 

Najlakše je bilo reći: 'To je u domeni Udruge prvoligaša i HNS to ne treba raditi!' Ja ne želim biti takav predsjednik, ja želim biti predsjednik koji će pomagati. Nama je svima u HNS-u zadaća vratiti nogometu ono što nam je taj isti nogomet dao. Ako kažemo gradonačelniku Osijeka da neće morati izdvojiti 100.000 eura za video nadzor i ticketing, on će biti presretan. Mi smo tu da pomažemo HNL-u, pa i bazi. Liga 10 je pun pogodak, a kada uvedemo ticketing bit će i 20 posto više gledatelja, a sve to imamo iz Uefe i Fife - rekao je Davor Šuker.

Šuker o susretu s Malijem: Znam da će stadion biti pun

U Osijeku je Davor Šuker sa svojim domaćinom razgovarao i o predstojećoj prijateljskoj utakmici koju će Hrvatska igrati s Malijem u Gradskom vrtu 31. svibnja.

- Znam da će stadion biti pun, drago mi je da će baš Osijek ispratiti reprezentaciju u Brazil - rekao je Davor Šuker.

'Rado bih vidio još nekoliko Mamića u hrvatskom nogometu'

Prije susreta s Vrkićem Šuker je posjetio i svoj matični klub NK Osijek te u svlačionici ohrabrio igrače uoči odlučujuće utakmice s Hrvatskim dragovoljcem za nekoliko dana, a koja će, najvjerojatnije, i odrediti momčad koja se seli u niži rang natjecanja.

- Posjetio sam klub, bio sam s trenerom Rukavinom i igračima i vidio sam jednu želju za boljim rezultatom. No pravila igre se znaju. Jedanaest na jedanaest. Samo igrači su ti koji na terenu mogu dati gol - kaže Davor Šuker.

O najavi odlaska iz Dinama Zdravka Mamića, predsjednik HNS-a je tek rekao da bi vrlo rado vidio "još nekoliko Mamića u hrvatskom nogometu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu