Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ukrajinac: Nekad smo ovo bili mi. Naš Wimbledon sad je ovdje

Ukrajinac: Nekad smo ovo bili mi. Naš Wimbledon sad je ovdje
7

Poznati ukrajinski tenisač, koji se od početka invazije stavio na raspolaganje vojsci, prije početka čuvenog turnira objavio je fotografije rukovanja s Rogerom Federerom

VIDEO

Dan uoči početka Wimbledona mnogi se još bave pitanjima je li opravdana odluka ATP-a i WTA-a da za jedini travnati Grand Slam neće dodijeliti bodove zbog zabrane nastupa ruskim i bjeloruskim tenisačima. Dvojica poznatih ukrajinskih tenisača, pak, imaju neke druge brige.

Serhij Stahovski (36) nekad je bio 31. tenisač svijeta. Pred početak turnira u All England Clubu na Twitteru je objavio fotografiju nakon šokantne pobjede nad Rogerom Federerom (40) 6-7, 7-6, 7-5, 7-6 u drugom kolu Wimbledona 2013.

London: Wimbledon 2013, Roger Federer - Sergiy Stakhovsky

Dodao je objavi i fotografiju Federerova susreta s njegovim sunarodnjakom Aleksandrom Dolgopolovim (33), nekad 13. igračem na ATP ljestvici, na istom turniru 2017., kad je Ukrajinac predao pri zaostatku 6-3, 3-0.

"Ovo smo nekad bili mi... Sad je ovo naš Wimbledon... Zadnju noć 62 rakete lansirane su u napadu na razne gradove u Ukrajini", napisao je Stahovski.

Među fotografijama u objavi našla se i ona u kojoj dvojac u punoj ratnoj opremi, po svemu sudeći upravo Stahovski i Dolgopolov, promatraju jednu zgradu nakon raketiranja.

I Đoković se solidarizirao

Na početku ruske agresije na Ukrajinu Stahovski je objavio screenshot dopisivanja sa srpskim kolegom Novakom Đokovićem (35).

"Stako, kako si? Jesi li na bojištu? Mislim na vas, nadam se da će se sve uskoro primiriti. Molim te, reci mi kamo je najbolje poslati pomoć", napisao mu je Novak.

"Nole, hvala ti puno, ja sam u Kijevu gdje je prilično mirno (tad je još bilo, op.a.). Pokušao sam kontaktirati s Rogerom i Rafom, nisu mi odgovorili. Žao mi je što su izabrali šutnju. Razumijem ih, nije ovo njihov rat. Imamo podršku sjajnih ljudi i važno je da se nastavi", napisao je Stahovski.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu prošla su 123 dana, a kraj se još ne nazire.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi