Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ukrajinac u Lokomotivi: Često plačem kad pomislim da možda više nikad neću vidjeti prijatelje

Ukrajinac u Lokomotivi: Često plačem kad pomislim da možda više nikad neću vidjeti prijatelje

Jako je teško, jako je tužno što je tata morao u rat, ali mi smo Ukrajinci, snažan smo narod i izborit ćemo se za svoje, rekao je novi golman Lokomotive Mikita Turbajevski

VIDEO

S nekoliko najnužnijih stvari u ruksaku brojni mladi nogometaši napustili su Ukrajinu bježeći od ruske agresije. 

Ostavili su svoje djetinjstvo, obitelj, dom i brojne uspomene zajedno s više od dva milijuna Ukrajinaca koji su pobjegli. Većina ih je otišla u Poljsku i okolne zemlje, a neki od njih stigli su u Hrvatsku.

Pokretanje videa...

Zelenski obišao razrušene gradove VIDEO

Mikita Turbajevski (20) i Ilja Hulko (19) su prije nekoliko dana potpisali za Lokomotivu do kraja sezone. Izdanci su Šahtarove škole, a obojica su bila na posudbi u prvoligašu Mariupolju. Turbajevski ima dva nastupa za ukrajinsku U-21 reprezentaciju te se u Mariupolju ustalio u prvih 11. Hulko je stigao ovu zimu, a zbog ruske invazije nije stigao ni zaigrati. Nažalost, Rusi su taj grad sravnili sa zemljom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećam se jako dobro, momčad nas je primila jako dobro, i mene i Mikitu. Sretni smo što smo tu, ali još uvijek brinemo za našu državu i za naše obitelji - rekao je Hulko za Dnevnik Nove TV.

- Momčadi sam se priključio kad su bili na pripremama u Turskoj, tako da nisam bio u gradu. Ali, pričam sa svojim poznanicima i tamo nema ničega, klub nema gdje ni igrati, to je grozno - dodao je on.

Hulko igra u veznom redu, a Turbajevski je golman. On je u Mariupolj došao također ove godine, ali nešto ranije. 

- Često plačem. Kad vidim te slike, kad vidim kako je sve razrušeno, i kad pomislim da tamo imam prijatelje koje možda nikad više neću vidjeti. Dosta njih je otišlo, ali jako je teško to sve gledati. 

Neki od članova njegove obitelji i dalje su u Ukrajini, a njegov otac brani zemlju s puškom u rukama.

- Jako je teško, jako je tužno što je tata morao u rat, ali mi smo Ukrajinci, snažan smo narod i izborit ćemo se za svoje. Kad ideš igrati, kad ideš na trening moraš zaboraviti svoje prezime i tko si, moraš se prije svega dokazati na terenu - kazao je Turbajevski.

U Lokomotivi su ih dočekali sjajni uvjeti, a kako bi se osjećali kao kod kuće, tu je 'ukrajinac' Josip Pivarić, koji je nekoliko godina igrao u kijevskom Dinamu. 

Lokosi su poznati kao klub koji jako puno pozornosti pridaje razvoju mladih igrača, a Turbajevski i Hulko dobit će priliku da se dokažu. I barem nakratko vrate osmijeh na lice nakon strašnih zločina u njihovoj domovini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub