Obavijesti

Sport

Komentari 29

Ukrajinci na hrvatski pogon: Srna asistirao, Eduardo zabio

Ukrajinci na hrvatski pogon: Srna asistirao, Eduardo zabio
1

Završile su prve utakmice osmine finala Europske lige koje su počele u ranijem terminu. Najzadovoljniji nakon 90 minuta mogu biti Šahtar te Borussia Dortmund

VIDEO

Darijo Srna asistira, Eduardo da Silva zabija! Kao u najboljim danima u dresu hrvatske reprezentacije. No ovoga puta umjesto crveno-bijelih kockica, Srna i Eduardo na sebi imaju narančasto-crne pruge.

Hrvatski kapetan i drugi najbolji strijelac reprezentacije odveli su svoj Šahtar do važne pobjede u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Šahtar je u Ukrajini pobijedio Anderlecht 3-1, a golove su za Ukrajince zabili Taison, Kučer na Srninu asistenciju te Eduardo. Za Belgijce je zabio Achempong.

U prvom poluvremenu Šahtar je dominirao, prijetio i Anderlecht može biti sretan što je na odmor otišao sa samo dva gola zaostatka. No u drugom dijelu Šahtar kao da se zadovoljio s 2-0 i sve češće se povlačio svome golmanu u krilo. To im se osvetilo u 68. minuti kada Achempong nakon pogreške Srne zabija za 2-1 i nadu da u uzvratnoj utakmici mogu izbaciti Ukrajince.

No tada na scenu stupa Eduardo da Silva. U 79. minuti Bernard je ubacio loptu iz kornera, a Eduardo zabija glavom sličan gol kakvog je zabio Englezima u hrvatskom dresu. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Dudu je iz igre izašao u 87. minuti. Srna je odigrao cijelu utakmicu.

Borussia razbila Tottenham

U derbiju ovog termina u 19 sati Borussia Dortmund ugostila je Tottenham i slavila s uvjerljivih 3-0. Engleze je u 30. minuti načeo Aubameyang i s tih se 1-0 otišlo na odmor. U drugom dijelu Nijemci su nastavili dominirati terenom, a briljirao je Marco Reus. Najprije je u 61. minuti zabio za 2-0, a onda u 70. i za konačnih 3-0. Posljednji gol posebno je dojmljiv jer mu je prethodilo čak 21 dodavanje Dortmundovih igrača.

Fenerbahče je pobijedio Bragu 1-0 golom Mehmeta Topala u 82. minuti, dok su Basel i Sevilla odigrali 0-0. Gosti su od 87. minute igrali bez isključenog Stevena N'Zonzija.

Europska liga, utakmice u 19 sati

  • Šahtar - Anderlecht 3-1
  • Basel - Sevilla 0-0
  • Borussia Dortmund - Tottenham 3-0
  • Fenerbahče - Braga 1-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...