Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ukrajincima zabranili da prilaze Rusima na Igrama u Pekingu

Ukrajincima zabranili da prilaze Rusima na Igrama u Pekingu

Svi sportaši su svjesni zaoštrenih odnosa između Rusije i Ukrajine i bitno je da znaju kako se treba ponašati u takvim situacijama. Ne bi trebali stajati uz ruske sportaše, rekao je ukrajinski ministar sporta

VIDEO

Ukrajinski sportaši trebali bi izbjegavati stajati uz Ruse na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, rekao je kineski ministar sporta upozoravajući na moguće 'provokacije'. 

Pokretanje videa...

Superfan Olimpijskih igara spreman je za Peking: Potrošio je preko 400,000 kuna na suvenire VIDEO

Naime, cijeli svijet sa strepnjom promatra napetosti na rusko-ukrajinskoj granici, na kojoj su Rusi okupili više od 100.000 vojnika spremnih na invaziju te se ne nazire smirivanje ukrajinske krize. 

Prema pisanjima tamošnjih medija, Ukrajinci su dobili naputak da izbjegavaju davati intervjue na ruskom isto kao i fotografirati se sa sportašima ruske nacionalnosti što je potvrdio i ukrajinski ministar sporta Vadim Gutzeit (50). 

- Imali smo online sastanak sa svim sportašima i trenerima o tome kako se treba ponašati u situacijama koje mogu izazvati tenzije - rekao je Gutzeit pa dodao: 

- Svi sportaši su svjesni zaoštrenih odnosa između Rusije i Ukrajine i bitno je da znaju kako se treba ponašati u takvim situacijama. Ne bi trebali stajati uz ruske sportaše kada stoje sa zastavom. Oni bi to trebali znati, radili smo na tome i nakon ljetnih OI. Nije prvi put da o ovome razgovaramo - kazao je inače bivši osvajač zlate medalje u mačevanju. 

Tokyo 2020 - Athletics

Tijekom Igara 2020. u Tokiju, ukrajinska skakačica u vis Jaroslava Mahučih (20) bila je na meti kritika u svojoj zemlji nakon što se fotografirala s ruskom osvajačicom zlatne medalje Marijom Lasitskene. Mahučih, inače narednica ukrajinskih oružanih snaga, završila je na razgovoru s nadređenima kako bi razgovarali o njezinim postupcima. 

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane, Anna Malayar, tvrdila je kako je njezino ponašanje moglo postati 'predmet neprijateljskih informativnih specijalnih operacija'. 

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na ukrajinsku reakciju komentirala je da su 'neprijatelji oni koji su zbog ove fotografije počeli progoniti vlastitog sportaša'. 

Zimske olimpijske igre službeno počinju 4. veljače i traju do 20. veljače 2022. godine.

Ruski tim će se službeno natjecati pod zastavom Ruskog olimpijskog odbora (ROC) zbog tekućih sankcija Svjetske antidopinške agencije (Wade), a to znači da će ruska zastava i himna biti zabranjene.

REUTERS 07-08-2021 15:28 #1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis
I TO PO DRUGI PUT U ŽIVOTU

Bizarna nezgoda na ZOI: Fincu se na minus 17 smrznuo penis

Utrka je s 50 kilometara skraćena na 30 zbog vrlo nepovoljnih uvjeta u Pekingu. Temperatura je bila minus 17, ali je zbog hladnog vjetra pravi osjećaj bio još hladniji

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači
ZOI U PEKINGU

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?
SVE NA JEDNOM MJESTU

Kad će nastupiti Hrvati, kako su prošli, gdje gledati Zimske igre?

Olimpijci su se u Pekingu borili za 109 setova medalja u 15 sportova. Najjači hrvatski adut bio je Filip Zubčić nije osvojio medalju. Imali smo predstavnike i u snowboardu, skijaškom trčanju i brzom klizanju