Sport

Komentari 0

Ukrajinke nisu mogle do velikog preokreta, Amerikanke slavile

Ukrajinke nisu mogle do velikog preokreta, Amerikanke slavile

Uz reprezentaciju SAD-a na završni turnir su se uvrstile Italija, Češka, Kazahstan, Kanada, Španjolska, Poljska i Belgija kojoj je pobjeda nad Bjelorusijom dodijeljena bez borbe

Ženska teniska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država posljednja je koja se plasirala na finalni turnir Billie Jean King Cupa pobijedivši u Ashevilleu reprezentaciju Ukrajine sa 3-2.

Tennis: Billie Jean King Cup-Ukraine at USA

Amerikanke su vodile sa 2-0 nakon prvog dana dvoboja, da bi pobjedama Dajane Jastremske protiv Jessice Pegule (6-3, 6-4) i Katarine Zavacke protiv Shelby Rogers (6-3, 6-4) gošće izjednačile na 2-2. U odlučujućoj igri parova Asia Muhammad i Jessica Pegula svladale su Ljudmilu Kičenok i Dajanu Jastremsku sa 7-6 (5), 6-3 i tako odvele SAD na završni turnir, dok će se Ukrajina naći u ždrijebu za razigravanje, u kojem će biti i reprezentacija Hrvatske.

Uz reprezentaciju SAD-a na završni turnir su se uvrstile Italija, Češka, Kazahstan, Kanada, Španjolska, Poljska i Belgija kojoj je pobjeda nad Bjelorusijom dodijeljena bez borbe. Izravno su se na završni turnir plasirale i Švicarke koje su bile prošlogodišnje finalistice.

Tennis: Billie Jean King Cup-Ukraine at USA

Isključenu reprezentaciju Rusije će na ovogodišnjem finalu zamijeniti Australija, a izravan plasman ostvarila je i Slovačka koja je u kvalifikacijama trebala igrati protiv Australije.

Uz 11 spomenutih reprezentacija na završnom turniru u studenome ove godine (8. - 13.11.) sudjelovat će i reprezentacija domaćina koji će naknadno biti određen.

Poražene reprezentacije iz kvalifikacija sudjelovat će u razigravanju koje je na rasporedu također u studenome (11. i 12.11.), a u kojem će pobjedničke reprezentacije izboriti pravo nastupa u kvalifikacijama za finalni turnir BJK Cupa 2023.

Iz Prve skupine su pravo nastupa u razigravanju izborile Hrvatska, Mađarska, Slovenija (Euro-afrička zona), Japan, Kina (Azijsko-oceanijska), Brazil i Argentina (Američka zona).

BJK Cup - kvalifikacije