Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ultramaraton: Trčali su 12 sati na stazi dugoj dva kilometra...

Na utrci 12 sati pobijedio je Marko Bičanić koji je pretrčao 110,8 km. Najbrža žena na šestosatnoj utrci bila je Ines Jozić sa 61 km. Najstariji sudionik, Duško Štrbac, stigao je treći pretrčavši 100,35 km za 12 sati

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
0 komentara

Ultramaraton u organizaciji Udruge Mazator iz Slavonskog Broda trčao se u subotu uz rijeku Savu u Splavarskoj ulici. Više od 70 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine trčalo je kružnu stazu dva kilometra od Sportske dvorane Vijuš do Sportskog rekreativnog centra Poloj u nekoliko kategorija - 6 i 12 sati neprekidnog trčanja, isto toliko i štafete.

Na dužoj relaciji pobijedio je Marko Bičanić, student kineziologije i trener u zagrebačkoj Školi trčanja "Trčaona", koji je za 12 sati pretrčao 110,8 kilometara. Na 6-satnoj utrci slavio je Izidor Vuković sa 64,15 km, dok je kod žena najbolja bila Ines Jozić koja je pretrčala 61 km.

- Izuzetno mi je drago što mogu reći da na ovom drugom ultramaratonu kojeg smo nazvali Superheroj Mazart, Polojska ultra imamo više žena od muškaraca. Bačena je rukavica muškoj populaciji, a i poziv drugima da se uključe u ovaj sport. Želja nam je da Slavonski Brod postane važno središte maratonaca jer smatram da imamo veliki potencijal, a i uvjete za trening i trčanje. Ovim želimo prezentirati regiji i Hrvatskoj da u Brodu znamo i možemo organizirati jedan ultramaratonski event. S nama su danas naši dragi prijatelji iz BiH koji se uvijek rado odazovu na naše manifestacije, imamo ekipu iz Zagreba, tu je i Dario Ivanagić, naš jedan od najboljih ultratriatlonaca, Duško Štrbac, dugogodišnji maratonac, a mislim da je on i najstariji sudionik. Ima 59 godina i za primjer je mladima - rekao je Tomislav Marinović, u ime organizatora Udruge Mazart. 

Duško je stigao treći s pretrčanih 100,35 kilometara, dok je drugi bio Dario Ivanagaić pretrčavši 350 metara više. 

- Cesta prema Poloju je jako dobro mjesto za ovu sportsku disciplinu, ima sve potrebne uvjete za jedan jako dobarevent - rekao je Marinoviuć dodajući kako je za njega i sve sudionike subotnjeg natjecanja trčanje hobi i ljubav.

- Želim se zahvaliti svim sponzorima koji su nam izašli u susret jer ovo je njihovo ulaganje u mlade koje želimo potaknuti da trče i bave se sportom, da se maknu od računala i mobitela - rekao je Marinović, otkrivši da je izdržljivost u ovom sportu uglavnom vezana uz psihu pojedinca, te da se nakon svakog pretrčanog polumaratona, maratona ili ultramaratona javlja želja za još više kilometara u nogama. 

Tema: Sport fanatik

Message