Obavijesti

Sport

Komentari 4

Umirovio se najveći gospodin HNL-a: Imao karijeru bez mrlje

Umirovio se najveći gospodin HNL-a: Imao karijeru bez mrlje
6

VUGRINČEVIH 146 U mirovinu Davor Vugrinec (40) odlazi kao najbolji strijelac u povijesti Prve hrvatske nogometne lige sa 146 golova, 20 više od Igora Cvitanovića

VIDEO

Nikad u karijeri nije dobio crveni karton. Nikad nikoga od suparnika nije ni uvrijedio, kamoli udario.

Ni kad su ga u Slaven Belupu izbacili iz prve momčadi bez ikakvog razloga, samo zato što im je valjda postao preskup, Davor Vugrinec nije se obračunao s odgovornima. To jednostavno nije njegov stil...

On je gospodin, to se zna, i to je ostao do kraja. Sinoć je u Slavenovu dresu protiv Zadra odigrao posljednju utakmicu u 23 godine dugoj karijeri.

Gotovo je, vrijeme je za slike i galerije, njegovu drugu ljubav.

Moćni Varteks

Vugrinec je kao klinac bio na probi u Dinamu. Nije prošao i vratio se u Varteks. Najbolja odluka u karijeri, rekli bi. Samir Toplak s radošću se prisjeća zajedničkih vremena provedenih s Davorom u Varteksu.

- Bio sam fasciniran kako puca penale. Ta mirnoća, hladnokrvnost... Uvijek je čekao da golman padne prvi - prisjetio se Samir.

Vugrinec je uvijek raspoložen za partiju bele ili remija. Ili kupanje u fontani, ovisi kakve su bile prilike...

- Kad smo prodali Mrmića u Bešiktaš, išli smo u Istanbul igrati utakmicu. Čekali smo ispred hotela, gdje je bila fontana, a Vuga je rekao: ‘Odoh, dečki, u butik.’ Kako je mahao, tako je upao u fontanu. - nasmijao se Toplak.

Davor je veliki zaljubljenik u umjetnost. Znao je ”skoknuti” do Britanskog trga u Zagrebu na sajam antikviteta.

- Vuga odudara od prosječnog igrača, to pokazuje i njegova sklonost umjetninama. Prošle sezone su Slaven u završnici spasili njegovi golovi. Ima sjajnu realizaciju i kretnje. Zato je napravio dobru karijeru u HNL-u. Šteta što se ozlijedio nakon odlaska u inozemstvo jer je kalibar za, primjerice, jednu Romu - rekao je Elvis Scoria, koji je igrao protiv Vuge, a zatim ga vodio u Rijeci i Slavenu.

'Čast je igrati s njim'

O Davoru samo riječi hvale, u najranijim danima u Varteksu pokazivao je da će jednog dana biti legenda.

- Oprašta se veliki igrač i čovjek. Imao sam čast igrati s njim u Varteksu. Već je tada pokazivao da će biti veliki igrač. Činjenica da je najbolji strijelac u povijesti govori sama za sebe - rekao je Dražen Besek, Davorov bivši suigrač iz Varteksa.

I zaista, Vuga će nakon završetka karijere ostati zapamćen kao najbolji strijelac u HNL-u.

- Davor je zaslužio epitet najboljega golgetera u Hrvatskoj i svi mu se moramo pokloniti. Pri rezultatu 1-1 na Malti stavio sam ga u igru, a on je zabio dva gola. Htio sam ga dovesti u Hajduk, ali nismo imali novca - prisjetio se legendarni izbornik Ćiro Blažević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba