Obavijesti

Sport

Komentari 9

Igrači: Dosta nam je obećanja; Milan Bandić: Nemojte štrajkati

Igrači: Dosta nam je obećanja; Milan Bandić: Nemojte štrajkati
1

Grad želi stati iza Cibone, ali ne i uprave koja je klub dovela u ovu situaciju, poručio je zagrebački gradonačelnik Bogdanoviću koji mjesecima nisu primili plaću

VIDEO

Igračima Cibone nedjelja je bila slobodna. A takvi će im biti i ponedjeljak i utorak, samo što su njih uzeli na svoju ruku. Nakon pobjede nad Zadrom započeli su štrajk, a nakratko će ga prekinuti u srijedu kako bi odigrali utakmicu sa Sienom.

- Tako su se dogovorili svi igrači, pomoćni treneri, fizioterapeuti... To je poruka ljudima u klubu i u Gradu, o kojem ovisi naša sudbina - objasnio je kapetan Bojan Bogdanović u ime svih štrajkaša.

- Čekali smo skupštinu, ali su je odgodili za 16. prosinca. Nitko ne namjerava otići, ali ako ni tada ne bude novca, neće se nikome moći zamjeriti učini li to - dodao je Bogdanović.

Odgovorio mu je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

- Poručio bih Bojanu Bogdanoviću i igračima da ne štrajkaju jer Grad želi u potpunosti stati iza branda Cibone, ali ne iza uprave koja je klub dovela u ovu situaciju - rekao je Bandić.

- Bez obzira koliko dugo je tamo i što je naslijedila, nova se uprava nije snašla, a one koja je doprinijela svemu ovome tamo više nema, svi moraju otići. Grad treba preuzeti prostore, jamčiti Zagrebačkoj banci za dug od 24 milijuna kuna te pokušati konsolidirati Cibonu od početka - pokušao je gradonačelnik objasniti na koga misli.

Dakle, baš svi moraju otići. Čitav upravni dobor i izvršni odbor. Možda i čistačice i portiri, i oni su valjda, prema Bandiću, jednako krivi.

- Ne može se u isti koš stavljati i one koji su željeli pomoći. Ako nije sve prethodno dogovoreno i Grad ne pošalje svoje ljude, ne mogu svi podnijeti ostavke jer bi nastalo bezvlađe - rekao je Vlatko Previšić, predsjednik Cibone u ostavci.

I dok čekaju pomak s pat-pozicije, igrači će se barem dobro odmoriti. Više će vremena provesti s djevojkama i obiteljima, posvetiti se omiljenim videoigrama, neki će možda pregovarati o budućem transferu... No u noćni izlazak ili u šoping vjerojatno neće. Rijekti među njima za to imaju novca.

U regionalnoj ligi ni za Cibonu još ništa nije izgubljeno

Unatoč naoko lošoj sezoni s omjerom 5-5, Ciboni prvo mjesto u regionalnoj ligi bježi za samo jednu pobjedu. Zagreb je senzacionalno u Ljubljani pobijedio Olimpiju 82-75, pa sad sedam momčadi dijeli vrh ljestvice s omjerom 6-4. Među njima su Zagreb i Cedevita. Iza njih su četiri momčadi s pobjedom manje, a među njima su "vukovi", ali i četverostruki prvak Partizan.

Liga je izjednačena kao nikad prije, 11 momčadi dijeli jedna pobjeda. Stoga će i Cibona, riješi li se ova situacija i sačuva momčad, imati priliku jurnuti na vrh NLB-a i ravnopravno se u nastavku sezone boriti za pravo na igranje i Euroligi i nastavak 20-godišnjeg niza do kojeg joj je toliko stalo.

Previšić: Bandić laže i ponižava klub

Nemoralno je što Bandić ponižava klub plasiranjem notornih laži o visini duga te ucjenama i vrijeđanjem. Ne može se stavljati u isti koš one koji su doveli klub u ovu situaciju i one koji su željeli pomoći, požalio se predsjednik Cibone u ostavci Vlatko Previšić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...