Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mladi igrač Rijeke zbog sudara glavama prenoćio je u bolnici

Mladi igrač Rijeke zbog sudara glavama prenoćio je u bolnici
5

Stoper Galešić (21) je na pripremnoj utakmici s Radničkim (1-0, Vučkić) u sudaru s protivnikom zaradio potres mozga i neće trenirati 3-4 tjedna, a noć je proveo u bolnici u Jesenicama i već se osjeća bolje

VIDEO

Rijeka je u Kranjskoj Gori odigrala drugu utakmicu ovih ljetnih priprema i zabilježila drugu pobjedu. Nakon slovenskog drugoligaša Brinja iz Grosuplja na Rujevici (6-0 za 'bijele') pobijeđen je i daleko ozbiljniji oponent, srbijanski prvoligaš Radnički 1923 iz Kragujevca.

Presing Pabla Alvareza, asistencija Marija Vrančića, egzekucija kapetana Harisa Vučkića i... To je bilo dovoljno za 1-0. Rijeka je, izuzev uvodnih 10-ak minuta, bila uvjerljivo bolja momčad. Čak i kad je morala igrati s igračem manje.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka - Radnički 1-0

- Opet pobjeda. I opet 'clean sheet'. Jako bitno i jedno i drugo. Posebno zato što smo netaknutu mrežu zadnjih 20-ak minuta održali s igračem manje, nakon što je Lepinjica dobio drugi žuti - komentira šef struke Dragan Tadić.

- Prvih 10 minuta nismo dobro ušli u utakmicu pa smo posegnuli za nekim taktičkim promjenama, gurnuli Vrančića na prednjeg veznog da ometa protivničku kreaciju igre iz zadnje linije pa počeli bolje igrati, a onda i poveli baš iz tog presinga na njihove stopere. Drugi dio prvog poluvremena smo bili baš dobri i to je neki forte, baza koju treba nadograđivati.

Kapetan Vučkić riješio Radnički, Rijeka opet netaknute mreže
Kapetan Vučkić riješio Radnički, Rijeka opet netaknute mreže

Rana je faza priprema pa je od 46. minute promijenjeno gotovo svih 11 igrača na travnjaku.

- Da, u drugom poluvremenu smo promijenili i momčad i formaciju (iz 3-4-1-2 u 4-2-3-1, nap.a.). Igrali su većinom mladi dečki i pokazali su dobru energiju, stvorili su stvarno dosta jako dobrih prigoda i svi na klupi smo bili baš zadovoljni kako ta mladost igra. Kad je Lepinjica isključen morali smo zaigrati defenzivnije, ali i tada smo bili opasni po protivnički gol, posebno kroz dobre izlaske u kontranapadima.

Zaključak? Jednostavan i milozvučan za navijače:

- Zaslužena pobjeda. I s ovom smo utakmicom dobili ono što smo htjeli. Nadam se da je s Nikom Galešićem sve u redu i da u pitanju nije teža ozljeda.

Tadić, neposredno nakon utakmice kad je davao izjavu, nije znao da se, boguhvala, zaista ne radi o teškoj ozljedi mladog stopera. Ali Niko Galešić (21) jest prenoćio u bolnici u Jesenicama.

U sudaru glavama s napadačem Radničkog Đorđem Maksimovićem zadobio je potres mozga i realno je pretpostaviti da će van stroja biti 3-4 tjedna. Kod takvih ozljeda podrazumijeva se mirovanje kao prvi i temeljni uvjet što bržeg povratka treninzima.

Rijeka mu je zaželjela što brži oporavak, a i sam Galešić porukama se javio suigračima i poručio im kako mu je dan nakon ozljede već znatno bolje, ali na neko će vrijeme morati izbivati s priprema.

Navijačima je poruku poslao iz bolnice, preko društvenih mreža: 'Hvala svima na predivnim porukama, već se puno bolje osjećam i nadam se da ću se što prije vratiti na teren'.

Rijeka je ionako na tržištu za dovođenje još jednog iskusnijeg, provjerenog stoperskog imena. Eventualni dolasci novih veznjaka podosta su uvjetovani time hoće li u tom dijelu momčadi biti izlaznih transfera, a Palikuča će sigurno dovesti još jedno 'krilo', 'beka' i napadača koji će ojačati konkurenciju Obregonu na 'devetki'.

Protiv Kragujevčana jučer nisu igrali baš ozlijeđeni Obregon te Ampem i Solano; prva dvojica već danas su u punom pogonu s ostatkom momčadi.

Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku
Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku

Nova imena? Već dva uvodna test pokazala su ono što se znalo od početka: veznjaci Mario Vrančić, Pablo Alvarez i stoper Mateo Pavlović su - pojačanja.

Klupska je vrhuška baš pošteno ojačala vezni red, a zadržavanjem Krešića i dovođenjem Pavlovića izrazito stabilizirala i srce obrane u kojem uz dvojicu (uskoro trojicu) rutinera svoju šansu čekaju i mlađi lavovi: privremeno ozlijeđeni Galešić i Ivan Smolčić, a na stoperu se, ako bude potrebe, može računati i na Lepinjicu.

TadićBudicin i Đalović još nemaju kompletnu momčad na raspolaganju, ali rade na zadovoljstvo i uprave i navijača. Sljedeća provjera 'bijele' čeka u petak 1. srpnja kada će im, također u Kranjskoj Gori, protivnik biti slovenski prvoligaš - ljubljanski Bravo u čijim redovima igra bivši Orijentov napadač Loren Maružin, a čuvari mreže je Istrijan Matija Orbanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka