Obavijesti

Sport

Komentari 12

Umjetni spektakl: Verstappen i Red Bull prebrzi su za Ferrari

Umjetni spektakl: Verstappen i Red Bull prebrzi su za Ferrari
12

Verstappen je izgledao nedodirljivo na VN Miamija, a Mercedes izgleda sve bolje i najave Jensona Buttona te Christiana Hornera kako će se uskoro priključiti u borbi za naslov možda ipak nisu samo puste priče

VIDEO

Red Bullov Max Verstappen nastavio je s nizom ove sezone: ili ne završi utrku ili pobijedi. Čim je prestigao Ferrarijevog Charlesa Leclerca na stazi, to je bilo to. Red Bull jednostavno ima preveliku prednost na pravcima da bi im Ferrariji ozbiljnije zaprijetili na stazi.

Iako je sigurnosni automobil u završnici utrke uistinu oživio utrku koja je do tog trenutka bila u najboljem slučaju osrednja, vidjelo se da Leclercov Ferrari jednostavno nema tu brzinu na pravcu kako bi izazvao Maxa za pobjedu. 

Pokretanje videa...

Nizozemci slave titulu Verstappena VIDEO

Mercedesov dvojac je uzeo maksimum bodova koji su mogli uzeti: George Russell je još jednom sjajnom vožnjom došao s 12. na petu poziciju, a Lewis Hamilton je završio utrku šesti iako ga faktori van njegove kontrole nisu štedjeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvo ga je Alpineov Fernando Alonso udario u prvom zavoju, zatim ga je tim ostavio na mediumu par krugova previše, a kao šlag na tortu opet nije uspio kapitalizirati na sigurnosnom automobilu, dok njegov momčadski kolega jest, što ga je na kraju utrke i koštalo te pete pozicije. 

Fernandu Alonsu kontakt s Hamiltonom nije bio jedini sudar na ovoj utrci: bez ikakvog razloga ili stvarne šanse za pretjecanje, Alonso je udario AlphaTaurijevog Pierrea Gaslyja čime mu je kompletno uništio utrku, a Alonso je kažnjen s pet sekundi dodanog vremena na kraju utrke. 

Formula One: 2022 Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix

No to nije najgore u cijeloj toj situaciji. Problem leži u tome što četredesetogodišnji, dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso, u situaciji gdje on nema apsolutno nikakvo pravo na centimetar prostora u tom zavoju, a Gasly vozi po trkaćoj liniji, izjavljuje kako mu je Pierre zatvorio vrata u zadnjoj sekundi. 

Vozač takvog kalibra, s takvim iskustvom, bi trebao znati bolje. Koliko je Alonso prošle sezone odrađivao odličan posao za svoju momčad, toliko ove godine stvara probleme. 

Alonso iskustvom i imenom pridonosi puno toj momčadi, ali Alpine na rukama ima trenutno najperspektivnijeg mladog vozača koji trenutno nije u Formuli 1 – Oscara Piastrija, i moraju se zapitati je li vrijeme da starom liscu zahvale na njegovim uslugama.

Formula One: 2022 Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix

S druge strane, njegov bivši suparnik i uz Alonsa te Hamiltona najiskusniji vozač na gridu, Sebastian Vettel je odvozio sjajnu utrku. Počeo ju je iz boksa, dakle bio je zadnji i uz sjajnu vožnju i trunku sreće trebao je dovesti krntiju od Astona do sjajne devete pozicije, dok ga njegov učenik Mick Schumacher nije udario u samoj završnici. 

Ovo je trebao biti tračak nade u inače zaboravljivom početku sezone za četverostrukog svjetskog prvaka i iz utrke ga izbaci vozač do kojeg je Sebu vjerojatno najviše stalo na tom cijelom gridu: teško je ne osjećati se loše oko takvog ishoda. 

Miami Grand Prix

Unatoč sjaju i glamuru Miamija, hrpi zvijezda koje su posjetile stazu – od bivše prve dame Michelle Obame do Davida Beckhama i Michaela Jordana, i općenitom spektaklu koji su organizatori priredili van staze, ono što je bilo bitno, a to je da se taj spektakl prenese onda i na stazu se jednostavno - nije dogodio. 

I to je upravo ono što su vozači najavljivali već od petka navečer i prvih slobodnih treninga. Većinom smo gledali DRS vlakove i "umjetna" DRS pretjecanja bez pravih prilika da nečije vozačke sposobnosti uistinu dođu do izražaja. 

I upravo zato umjetni spektakl Miamija nikad neće zamijeniti prave trkačke staze poput Spa-Francorchampsa, Imole i mnogih drugih staza na kojima nažalost više ne gledamo oktanski cirkus poput Mugella, Sepanga, Istanbula i Hockenheima. 

Miami Grand Prix Miami Grand Prix Miami Grand Prix
Miami Grand Prix Miami Grand Prix Miami Grand Prix Formula One: 2022 Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I ŠČRBAK PODIGLI ČOVJEKA OD 170 KILA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi