Obavijesti

Sport

Komentari 3

Umor učinio svoje: Karlović ostao bez finala Houstona

Umor učinio svoje: Karlović ostao bez finala Houstona
1

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Houstonu,Bolji od njega u polufinalu bio je 93. tenisač svijeta, Amerikanac Ryan Sweeting sa 7-6(3), 6-3

VIDEO

Sweeting je tako uzvratio Karloviću za poraz koji je od njega pretrpio ranije ove godine, na turniru u San Joseu. Uz dobru igru 23-godišnjeg Amerikanca, meč je bio obilježen i Karlovićevim evidentnim zdravstvenim poteškoćama, iako još nije poznato točno koje prirode, zbog kojih nije bio u stanju pružiti svoj maksimum.

Hrvatski 32-godišnji tenisač je nakon prvog seta zatražio medicinski time-out, a liječnicima je rekao ''kao se od jutra nije osjećao dobro''. U pojedinim trenucima meča, poglavito u drugom setu, teško je i hodao po igralištu, izgledao je kao da će predati dvoboj, ali je ipak ostao do kraja na igralištu.

Može se pretpostaviti da je Karlović jednostavno platio danak iscrpljenosti. Budući da na rang-ljestvici zauzima tek 174. mjesto, morao je igrati kvalifikacije u Houstonu, a u petak je u četvrtfinalu pobijedio Amerikanca Johna Isnera u tri tie-breaka, nakon tri sata i 16 minuta borbe.

Protiv Sweetinga je meč bio puno kraći, završio je nakon jednog sata i 38 minuta igre.

Karlović je u četvrtom gemu meča propustio tri break-lopte. U sedmom gemu je jednu i spasio, i to iz igre, ali nije bio dovoljno dobar u tie-breaku, u kojem je poveo s 3-2, samo da bi nakon toga izgubio pet poena zaredom.

U drugom setu je Karlović, iako na rubu snaga, stigao do break-lopte kod rezultata 1-1, koju nije realizirao. U sljedećem gemu je spasio break-šansu suparnika, ali je Amerikanac u šestom gemu realizirao drugu takvu priliku i riješio time i meč.

Karlović je, tako, ostao bez prilike da ponovi uspjeh iz 2007. godine, kada je u Hostonu osvojio naslov pobjednika. Sweeting je, pak, izborio svoj prvi ATP finale u karijeri, u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda između urugvajca Pabla Cuevasa i Japanca Keija Nishikorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...