Obavijesti

Sport

Komentari 97

Unuk mi kaže: Deda, nemoj ni slučajno mijenjati Mandžukića

Unuk mi kaže: Deda, nemoj ni slučajno mijenjati Mandžukića
6

Žao mi je što otac i majka nisu dočekali da me vide na izborničkoj klupi, kaže Ante Čačić. Zbog smrti majke nije odgodio put - ide k Srni i Modriću u Kijev i Madrid...

VIDEO

Danas Ante Čačić kreće na svoj prvi izbornički put. Subota je rezervirana za Kijev, Darija Srnu i Domagoja Vidu, nedjelja za Madrid, odnosno Luku Modrića i Matea Kovačića. Iako mu je u četvrtak preminula majka Marija, kako je pokop u utorak, Ante je odlučio otići na već planirani put.

- Kad već idem u Ukrajinu, rado bih čuo i Eduarda. On je puno dao za Hrvatsku. Naravno da je i on opcija za reprezentaciju, sve ovisi o njemu - rekao nam je Čačić u intervjuu dan nakon predstavljanja na novoj funkciji.

S novim smo izbornikom razgovarali u kafiću u blizini Maksimira, stadiona na kojem je s Dinamom ostvario najveće uspjehe u karijeri. Sat vremena, koliko smo bili zajedno, mobitel mu gotovo nije prestajao zvoniti.

- Javili su se i poželjeli sreću skoro svi bivši izbornici. Od Cice Kranjčara, Slavena Bilića, Igora Štimca.

A Niko Kovač?

- E, on još nije - kaže nam novi izbornik.

Vidio je Ćirine kritike na njegov račun.

- Njega jako uvažavam, obilježio je hrvatski nogomet, ali mu poručujem neka razumije da i netko drugi treba dobiti šansu. On ipak neke stvari za medije voli malo ‘dotjerati’. Ima puno bolje mišljenje o meni. Uvjeren sam da će biti dosljedan u svojoj nedosljednosti. Da će i dalje ostati živjeti u Hrvatskoj. Baš kao što se nije bacio s Cibonina tornja kad je sa Zagrebom ispao iz lige - dodaje Čačić.

Stalno Čačić ponavlja da su Mamić i Šimunić izlizane teme, ali nije ih mogao izbjeći.

- Zdravko je 20 godina u nogometu. Očito bih ja imao puno bolje referencije da nisam bio trener Dinama i Lokomotive. Joe s puno strasti doživljava Hrvatsku. On će biti vezivno tkivo s igračima i navijačima - priča nam izbornik pijući macchiato.

Ponosi se time da je vodio sve lige. Pokojni otac Šime je iz Bruške kraj Benkovca, a pokojna majka Marija iz Sukošana.

- Otac je umro prije 20-ak godina, nije doživio vidjeti me na klupi Dinama, a mama je preminula u četvrtak u bolnici. Nije bila niti svjesna da sam postao izbornik. Takav je život, ali svima ću pokazati da sam dobar izbor. Hrvatska će opet biti ponos - uvjerava nas Ante i nudi svoje argumente.

- Znate zašto sam garancija da će Hrvatska uspjeti? Nisam u menadžerskom niti u sponzorskom lobiju. Nikad nisam bio potrčko.

Zaboljele su ga posljednje dvije loše utakmice.

- Bili smo nemoćni. Igrači nisu bili na pravoj razini. Ipak, za dobru predstavu treba i dobro okruženje. U klubovima je za njih praktički svaka utakmica svečanost, a kod nas igraju u ‘avetskim’ uvjetima, bez gledatelja. Čini mi se da je bilo i malo opuštanja, mislili smo da imamo komotnu situaciju, da je sve gotovo. Mislim da su i neki igrači trebali biti pošteđeni. Tu konkretno mislim na Marija Mandžukića, koji u Bakuu nije bio svoj. Mi smo uvijek bili najbolji kad je bilo najteže u kvalifikacijama. Vjerujem da će tako biti i sad - kaže Ante, a onda smo s ozbiljnih tema prešli na one opuštenije.

- Imam troje unučadi. Mali Jakov (7) je veliki dinamovac i rekao mi je: ‘Deda, ne idi u Dinamo. Ti znaš i gubiti, a vidiš da Zoran nikako ne gubi’. Nakon što sam postao izbornik, poručio mi je: ‘Ni slučajno nemoj mijenjati Mandžukića’ - kaže nam izbornik i nastavlja o hobijima.

- Ne stignem zaigrati tenis, ali volim Federera. Najbolje se opuštam uz belu s prijateljima. Od glazbe slušam klape, volim Intrade, Slavonce, zagorske popevke. Najdraži filmovi? “Rio Bravo”, “Zameo ih vjetar” i “Tko pjeva zlo ne misli”. Na Viru kod prijatelja odem u ribolov, pa se jede ono što ulovim, lignje i tune. Hoće me ulov, imam sreće...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Hoxha pogodio okvir gola, šahovski derbi na Maksimiru
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Hoxha pogodio okvir gola, šahovski derbi na Maksimiru

Hoxha je u tri minute imao dvije prilike za gol. Najprije je snažno pucao u gornji kut, a Zlomislić je sjajno reagirao i obranio to. Zatim je pucao u blok nakon što je Rijeka izgubila loptu, iako je mogao dodati samom Petkoviću
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi