Obavijesti

Sport

Komentari 61

Upozorenje i Dinamu: Celtic je izbacio Green Brigade s tribine

Upozorenje i Dinamu: Celtic je izbacio Green Brigade s tribine
1

Novi rigorozni Uefin pravilnik polako uzima nove 'žrtve'. Nakon što je Dinamo kažnjen praznom tribinom, slično se spremalo i Celticu, koji je ipak preduhitrio kaznu Uefe

VIDEO

Uefa misli najozbiljnije. Nakon što je nedavno Dinamo zbog verbalnih grijeha dobio kaznu od Uefe, i novčanu i tehničku, sa zatvaranjem istočne tribine, nešto slično se događa i Celticu iz Glasgowa. 

Pritisak kojeg je krovna europska nogometna organizacija izvršila prema Celticu iznjedrio je zabranu djelovanja gorljivih navijača kluba iz Glasgowa na njihovoj tribini gdje su stacionirani godinama. Green Brigade, kako se zove navijačka skupina navijača Celtica, ubuduće više neće moći biti zajedno na istoj tribini, na Sektoru 111 gdje je tradicionalno bila godinama smještena. Nije to odlučila Uefa, nego sam klub, Celtic. Zacijelo pod prijetnjom novim kaznama Uefe.

Klub je poslao i obavijest navijačima Celtica obrazlažući svoju odluku "ograničenjima zbog zabrinutosti za sigurnost".

"S velikim žaljenjem, zbog sigurnosnih razloga, preuzeli smo odluku da navijači iz Green brigade  ne mogu biti na sektoru 111 na kojem su zabilježeni primjeri nesigurnog ponašanja. Navijači koji ne žele biti premješteni iz sektora 111 mogu se odlučiti na povrat novca  kada vrate svoju godišnju pretplatu. Ovu odluku nismo donijeli lako, navijači su u ovom sektoru momčadi osiguravali izvrsnu vokalnu potporu, a svjedočili smo i vrlo maštovitim i originalnim tekstualnim porukama našoj momčadi, što je sve skupa donijelo sjajan ugođaj i energiju na Celtic parku. Klub je u brojnim  istupima priznao golemi doprinos naših navijača. Međutim, imamo potrebu osigurati sigurno okruženje za sve naše navijače", stoji u priopćenju Celtica u kojem se navodi i materijalna šteta zbog potrganih stolica (131) i Uefine kazne zbog  paljenja baklji na utakmici kvalifikacija Lige prvaka protiv Cliftonvillea. Očito je prijetnja Uefe s novim kaznama bila rigorozna.

Navijačka skupna Green Brigade također je izdala priopćenje.

"Razočarani smo odlukom kluba. Naša skupina kontinuirano je  činila ustupke i nastojala biti kooperativna s klubom preko različitih sigurnosnih pitanja. Iznenađuje nas neugodno ova brza odluka. Tražimo pravni savjet i konzultirati ćemo se s odgovornima sljedećih dana. Detaljan stav objavit ćemo uskoro. Želimo naglasiti da ovo nije kraj Green Brigade. Željeli bismo zahvaliti klubu za  podršku koju nam je pružao".

Ne treba posebno napominjati da se u Škotskoj otvorila žustra rasprava o ovoj odluci, a navijači po brojnim internetskim forumima veoma žestoko, pa i neugodno pišu o Uefi. Slogan "against modern football" navodi se gotovo u svakom dopisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...