Sport

Komentari 0

Naš urednik Dubravko Miličić nagrađen za reportažu godine

Naš urednik Dubravko Miličić nagrađen za reportažu godine

Hrvatski zbor sportskih novinara nagradio je sjajnu reportažu o Billu Belichicku, glavnom treneru New England Patriotsa, koji je porijeklom iz Draganića pored Karlovca

U Zagrebu je u ponedjeljak održana dodjela godišnjih nagrada HZSN-a (Hrvatskog zbora sportskih novinara), a među lauretima se našao i urednik sportske rubrike 24sata Dubravko Miličić koji je dobio nagradu za najbolju reportažu godine. Dubravko Miličić nagrađen je za sjajnu reportažu o Billu Belichicku, glavnom treneru New England Patriotsa koji je rodom iz Hrvatske. Točnije, iz Draganića pored Karlovca.

Urednik sportske rubrike 24sata posjetio je mjesto odakle mu potječu djed i baka, tamo razgovarao s prijateljima, susjedima i ljudima bliskim legendarnom NFL treneru. I tu provjerio kakva je atmsofera u Draganiću vladala tijekom prošlogodišnjeg Super Bowla, je li i tamo bilo navijanja kao u Bostonu. Ta se priča nevjerojatno dobro čitala na internet stranici 24sata, bila hit među čitateljima, pa je Miličić na koncu i zasluženo dobio ovu prestižnu nagradu.

- Zahvaljujem svim djevojkama, one su moja vječna inspiracija, a sada se nadam da ću u budućnosti kod njih imati više uspjeha - kazao je po dobivanju vrijedne nagrade Dubravko Miličić, pa nastavio:

- Osjećao sam se uzbuđeno kao kad sam prvi put 1987. godine otišao na utakmicu Dinama. Bilo je to protiv Partizana, 'modri' su izgubili 2-1. Tada sam se ipak na kraju osjećao kao gubitnik, a sada se ipak osjećam puno bolje, kao pobjednik.

Vaša reportaža o priči iz Draganića proglašena je najboljom prošle godine...

- Jako mi je drago zbog toga, za Draganić sam i emotivno vezan jer tamo kuću ima legenda Dinama Velimir Zajec. Tko bi rekao da ću nagradu za najbolju reportažu dobiti zbog priče iz Draganića, ali ne zbog Velimira Zajeca - završio je Miličić.

Na ovoj svečanosti bio je i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, a u prostorijama HND-a (Hrvatskog novinarskog društva) okupio se velik broj hrvatskih sportskih ličnosti, bili su tu Ćiro Blažević, Zorislav Srebrić, pa i brojna delegacija Dinama predvođena predsjednicom Uprave Vlatkom Peras. Naravno, dinamovci su u HND stigli kako bi svjedočili novoj nagradi Nenada Bjelice koji je dobio priznanje za suradnju s medijima.

- Hvala na velikom priznanju i čestitam svima nagrađenima, a veliko hvala i klubu koji me nominirao za ovu nagradu. Nažalost, diskvalificirao sam se za ovu godinu zbog ponašanja prema medijima poslije utakmice u Osijeku, ali eto šanse za neke druge, haha. Suradnja s medijima? Ima tu poziva i u vrijeme obiteljskog ručka, ali pokušavam im uvijek biti dostupan - rekao je Bjelica.

Silvijo Škrlec nagrađen je za niz sjajnih intervjua s hrvatskim sportašima, a svoju je nagradu primio od Ćire Blaževića koji je opet bio humorističan:

- Ti si dosadan - poručio je popularni Ćiro Škrlecu, pa dodao:

- Sada gledam s kakvim si sve zvijezdama (Dalić, Bjelica, Olmo, Ademi, Oršić, Petković, Vida, Kramarić...) napravio intervjue, a gdje sam tu ja? Zamisli kako su to sve dobri sugovornici kada si zbog njih nagrađen za najbolji intervju, ali sine budi siguran da si napravio intervju sa mnom to bi izgledalo još i bolje - rekao je Ćiro Blažević, pa i nasmijao sve okupljene.

U cijeloj priči bilo je i nekih problema, najviše ih je imao Ante Drpić. Naime, urednik časopisa Olimp koji izdaje Hrvatski olimpijski odbor ponosno je preuzeo svoju nagradu (priznanje za izdavaštvo), održao lijep govor, ali onda isti trofej samo nekoliko minuta kasnije i razbio. Staklena nagrada se razletjela po HND-u, srećom nije bilo ozlijeđenih, a Drpić i Olimp su na kraju ostali bez zaslužene nagrade.

Onu glavnu nagradu, za najboljeg novinara godine, dobio je Tomislav Dasović iz Večernjeg lista.

- Ove nagrade sigurno ne bi bilo bez cijele moje momčadi, Večernjeg lista. Momčad uvijek izbaci nekog pojedinca, prošle godine sam to bio ja, nadam se da će netko od drugih kolega ponijeti tu titulu ove godine. Mi smo dobro uigrana i organizirana ekipa, imamo svoj stav i odgovornost prema ovom poslu - zaključio je Dasović.

Laureati HZSN-a:

Najčitaniji članci