Obavijesti

Sport

Naš urednik Dubravko Miličić nagrađen za reportažu godine

Naš urednik Dubravko Miličić nagrađen za reportažu godine
12

Hrvatski zbor sportskih novinara nagradio je sjajnu reportažu o Billu Belichicku, glavnom treneru New England Patriotsa, koji je porijeklom iz Draganića pored Karlovca

VIDEO

U Zagrebu je u ponedjeljak održana dodjela godišnjih nagrada HZSN-a (Hrvatskog zbora sportskih novinara), a među lauretima se našao i urednik sportske rubrike 24sata Dubravko Miličić koji je dobio nagradu za najbolju reportažu godine. Dubravko Miličić nagrađen je za sjajnu reportažu o Billu Belichicku, glavnom treneru New England Patriotsa koji je rodom iz Hrvatske. Točnije, iz Draganića pored Karlovca.

Urednik sportske rubrike 24sata posjetio je mjesto odakle mu potječu djed i baka, tamo razgovarao s prijateljima, susjedima i ljudima bliskim legendarnom NFL treneru. I tu provjerio kakva je atmsofera u Draganiću vladala tijekom prošlogodišnjeg Super Bowla, je li i tamo bilo navijanja kao u Bostonu. Ta se priča nevjerojatno dobro čitala na internet stranici 24sata, bila hit među čitateljima, pa je Miličić na koncu i zasluženo dobio ovu prestižnu nagradu.

Pokretanje videa...

00:33

- Zahvaljujem svim djevojkama, one su moja vječna inspiracija, a sada se nadam da ću u budućnosti kod njih imati više uspjeha - kazao je po dobivanju vrijedne nagrade Dubravko Miličić, pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osjećao sam se uzbuđeno kao kad sam prvi put 1987. godine otišao na utakmicu Dinama. Bilo je to protiv Partizana, 'modri' su izgubili 2-1. Tada sam se ipak na kraju osjećao kao gubitnik, a sada se ipak osjećam puno bolje, kao pobjednik.

Vaša reportaža o priči iz Draganića proglašena je najboljom prošle godine...

- Jako mi je drago zbog toga, za Draganić sam i emotivno vezan jer tamo kuću ima legenda Dinama Velimir Zajec. Tko bi rekao da ću nagradu za najbolju reportažu dobiti zbog priče iz Draganića, ali ne zbog Velimira Zajeca - završio je Miličić.

Na ovoj svečanosti bio je i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, a u prostorijama HND-a (Hrvatskog novinarskog društva) okupio se velik broj hrvatskih sportskih ličnosti, bili su tu Ćiro Blažević, Zorislav Srebrić, pa i brojna delegacija Dinama predvođena predsjednicom Uprave Vlatkom Peras. Naravno, dinamovci su u HND stigli kako bi svjedočili novoj nagradi Nenada Bjelice koji je dobio priznanje za suradnju s medijima.

- Hvala na velikom priznanju i čestitam svima nagrađenima, a veliko hvala i klubu koji me nominirao za ovu nagradu. Nažalost, diskvalificirao sam se za ovu godinu zbog ponašanja prema medijima poslije utakmice u Osijeku, ali eto šanse za neke druge, haha. Suradnja s medijima? Ima tu poziva i u vrijeme obiteljskog ručka, ali pokušavam im uvijek biti dostupan - rekao je Bjelica.

Silvijo Škrlec nagrađen je za niz sjajnih intervjua s hrvatskim sportašima, a svoju je nagradu primio od Ćire Blaževića koji je opet bio humorističan:

- Ti si dosadan - poručio je popularni Ćiro Škrlecu, pa dodao:

- Sada gledam s kakvim si sve zvijezdama (Dalić, Bjelica, Olmo, Ademi, Oršić, Petković, Vida, Kramarić...) napravio intervjue, a gdje sam tu ja? Zamisli kako su to sve dobri sugovornici kada si zbog njih nagrađen za najbolji intervju, ali sine budi siguran da si napravio intervju sa mnom to bi izgledalo još i bolje - rekao je Ćiro Blažević, pa i nasmijao sve okupljene.

Pokretanje videa...

03:58

U cijeloj priči bilo je i nekih problema, najviše ih je imao Ante Drpić. Naime, urednik časopisa Olimp koji izdaje Hrvatski olimpijski odbor ponosno je preuzeo svoju nagradu (priznanje za izdavaštvo), održao lijep govor, ali onda isti trofej samo nekoliko minuta kasnije i razbio. Staklena nagrada se razletjela po HND-u, srećom nije bilo ozlijeđenih, a Drpić i Olimp su na kraju ostali bez zaslužene nagrade.

Onu glavnu nagradu, za najboljeg novinara godine, dobio je Tomislav Dasović iz Večernjeg lista.

- Ove nagrade sigurno ne bi bilo bez cijele moje momčadi, Večernjeg lista. Momčad uvijek izbaci nekog pojedinca, prošle godine sam to bio ja, nadam se da će netko od drugih kolega ponijeti tu titulu ove godine. Mi smo dobro uigrana i organizirana ekipa, imamo svoj stav i odgovornost prema ovom poslu - zaključio je Dasović.

Bjelici nagrada: Diskvalificirao sam se za ovu godinu, nažalost
Bjelici nagrada: Diskvalificirao sam se za ovu godinu, nažalost

Laureati HZSN-a:

  • Dubravko Miličić, 24sata (priznanje za reportažu)
  • Tomislav Dasović, Večernji list (novinar godine)
  • Nenad Bjelica, GNK Dinamo (priznanje za suradnju s medijima)
  • Drago Sopta, HNS (priznanje za fotografiju u publicistici)
  • Silvijo Škrlec, T-portal (priznanje za intervjue)
  • Mario Zorko, Sportske novosti (priznanje za komentar)
  • Gordan Tomičić, Radio Mrežnica (priznanje za lokalno novinarstvo)
  • Olimp, časopis HOO-a (priznanje za izdavaštvo)
  • Tomislav Pacak, HNS (priznanje za press službu)
  • Jovan Kosijer (životno djelo)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta