Obavijesti

Sport

Komentari 7

Urugvaj protiv Francuske bez Suareza, gosti bez Benzeme...

Urugvaj protiv Francuske bez Suareza, gosti bez Benzeme...
1

Didier Deschamps je prošlog kolovoza debitirao s domaćih 0:0 protiv Urugvaja. Bio je to njihov četvrti uzastopni remi bez golova, zadnji je gol postignut 1985. godine...

VIDEO

Reprezentacija Urugvaja odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Francuske kao pripremu za predstojeći kvalifikacijski meč na gostovanju kod Venecuele. Radi se o ključnoj kvalifikacijskoj utakmici za Urugvajce koja bi mogla uvelike odrediti njihovu budućnost po pitanju sudjelovanja na predstojećem Mundialu. 

Naime, Venezuela trenutno drži petu poziciju u južnoameričkim kvalifikacijama, posljednju koja vodi u doigravanje za Svjetsko prvenstvo, dok su Urugvajci stepenicu niže, ali sa samo dva boda zaostatka.

Oscar Tabarez na raspolaganju će imati svoju  najjaču momčad, ali uoči današnje utakmice problem bi mogla predstavljati neuigranost s obzirom da se sedam igrača treninzima priključilo tek u ponedjeljak, a četvorica tek u utorak. Od pozvanih igrača za nastup neće konkurirati tek branič paragvajske Olimpije iz Asunciona Alejandro Silva, no radi se o igraču koji je do sada ubilježio tek jedan nastup u nacionalnoj vrsti. Osim njega ranije je još otpao i branič Penarola Carlos Valdez umjesto kojeg je iz Nacionala pozvan iskusni Andres Scotti.

Utakmicu s Francuskom izbornik Oscar Tabarez shvaća samo kao pripremu:

- Protiv Francuza koristit ću samo igrače koji su u ovom trenutku maksimalno spremni, a s onima koji imaju lakših problema neću riskirati, jer u nama je Venezuela prioritet i za nju želim imati sve najbolje igrače na okupu.

Službeno Tabarez nikoga nije otpisao za Francusku, ali po medijima se spominje kako će igrači poput Alvara Gonzaleza, Diega Pereza, Arevala Riosa ili Luisa Suareza imati manju minutažu, ako će uopće i ulaziti u igru.

Medije posebno zanima eventualni dolazak Patrica Evre u dresu Francuske, a zbog poznatog sukoba kojeg je imao s Luisom Suarezom. Na tu je temu Tabarez tek kratko kazao:

- Evra je pričao jako ružne stvari o Urugvajcima, ali ne vjerujem da će radi njega doći nešto više ljudi na utakmicu.

Francuzi će u Južnoj Americi odraditi mini-turneju, večeras gostuju u Urugvaju, a u nedjelju u Brazilu. Izbornik Deschamps s popisa je izostavio nekoliko igrača u slabijoj formi, nekolicina je otpala zbog ozljeda pa se možda može govoriti i o eksperimentalnom, mada još uvijek vrlo kvalitetnom sastavu.

Od najvažnijih, izostaju prve dvije opcije na lijevom beku, Evra i Clichy, te krilo Ribery, a pozvana su četiri debitanta (Mangala, Guilavogui, Grenier i Lacazette) i četiri povratnika (Ruffier, Trémoulinas, Gourcuff i Nasri), od kojih je zadnji na kraju ipak otpao zbog ozljede.

- Bitno je da novi igrači provedu vrijeme s ostatkom momčadi i postupno se uklope. Nikoga nisam zvao bez razloga - naglasio je strateg Trikolora, pa dodao:

- Izvest ćemo dvije različite postave. Za Urugvaj ćemo poštedjeti trojicu "Španjolaca", ali to ne znači da najbolje čuvamo za Brazil. Želimo biti jednako kompetitivni u oba nastupa.

"Španjolci" su Rami, Mathieu i Benzema, koji su za vikend igrali zadnje kolo Primere. Obzirom da se Mangala ozbiljno nameće u obrani, a Benzema za reprezentaciju nije zabio godinu dana, dojam je da će danas možda biti i jači.

Deschamps je prošlog kolovoza debitirao s domaćih 0:0 protiv Urugvaja. Bio je to četvrti uzastopni remi bez golova, zadnji je postignut - 1985.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Nogomet, prijateljska utakmica:

Urugvaj - Francuska (21 h)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom