Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
160 komentara

Staklo s Maksimira palo pokraj djece! Izbjegnuta je tragedija...

Sa zapadne tribine u ponedjeljak navečer pao je veliki prozor i to na dijelu gdje nema zaštitnih mreža. I to sve dok su prolazili ljudi. Srećom, nitko nije ozlijeđen...

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL, Snimio čitatelj 24sata
160 komentara

Maksimir se raspada! U ponedjeljak je sa stadiona Dinama pao veliki komad stakla u trenutku kada je u blizini bilo dosta prolaznika i djece. 

Prema fotografiji se čini da je riječ o velikom prozoru, a na tom dijelu zapadne tribine s koje se urušilo staklo nisu postavljene zaštitne mreže. Srećom, nije bilo ozlijeđenih pa je izbjegnuta moguća tragedija jer je teško i zamisliti što bi se dogodilo da je nekome od mališana staklo palo na glavu.

U ponedjeljak navečer Zagreb je pogodilo jako nevrijeme, puhao je snažan vjetar i padala kiša. 

Foto: čitatelj 24sata

Uoči utakmice Hrvatske i Azerbajdžana koja se igrala na Maksimiru podno donjeg dijela zapadne tribine primijetili smo postavljene zaštitne mreže. One su duge oko 100 metara i široke oko osam metara, a sastavljena su od kombinacije žice i mreže u kakvu se obično pakiraju krumpiri.

Kamenje padalo na automobile, u opasnosti su i ljudi

Iz redarske službe rekli su nam kako se u ovo doba godine, kasnu zimu i rano proljeće, kad popušta led, znalo događati da kamenje pada na automobile koji su parkirani ispod prostorija Dinamove uprave. Naravno, velika je opasnost i za ljude koji prolaze ispod te tribine.

Dinamu smo nakon utakmice Vatrenih na kojoj je bilo 23 tisuće navijača poslali upit o stanju u kojem se nalazi stadion, a iz kluba je brzo stigao odgovor.

- Nastavno na Vaš upit priopćavamo da je GNK DINAMO samoinicijativno i vlastitim sredstvima financirao postavljanje zaštitne žičane mreže ispod tribine zapad. Povod za taj postupak bio je slučaj otpadanja dijela betonskog bloka podnožja tribine, kojom prigodom je oštećen osobni automobil u vlasništvu djelatnika GNK DINAMO. Ovom investicijom spriječili smo buduće slične događaje, u cilju zaštite života naših djelatnika, navijača i drugih korisnika stadiona Maksimir kao i njihove imovine - objasnili su iz kluba.

DA KAMENJE NE PADA Maksimir se urušava?! Uefa: 'Hitno stavite zaštitnu mrežu!' URUŠAVANJE MAKSIMIRA Dinamo: Betonski blok je pao, mrežom želimo zaštititi ljude

Dinamo je u utorak sazvao izvanrednu konferenciju za medije u 12 sati na kojoj je trebalo biti govora i o ovom problemu. Naime, okvir razbijenog prozora donijeli su u prostoriju za konferencije za medije.

No 20-ak minuta prije planiranog početka stigla je obavijest kako je pressica otkazana jer su "Grad Zagreb i klub krenuli u sanaciju tog problema". Što to konkretno znači, je li u pitanju samo zamjena razbijenog stakla ili će doći do opsežnijih radova, zasad nije poznato.

Foto: Hrvoje Tironi/24sata

Na stadionu je prostor oko mjesta gdje je palo staklo ograđen pa tako svi pješaci i automobili od glavnog ulaza do južne tribine moraju okolnim putem.

Foto: Hrvoje Tironi/24sata

Foto: Hrvoje Tironi/24sata

Naši partneri pišu
Message