Obavijesti

Sport

Komentari 39

Ni Pliškova ne može vjerovati: Ana može puno više od ovoga

Ni Pliškova ne može vjerovati: Ana može puno više od ovoga
8

Ana Konjuh nije uspjela iznenaditi 10. nositeljicu US Opena Karolinu Pliškovu. Mlada Dubrovčanka izgubila je od Čehinje 6-2, 6-2. Pliškova je u cijelom meču izgubila dva poena na prvom servisu

VIDEO

Ana je sjajna. Sigurna sam da može puno bolje od ovoga i još ćemo čuti za nju. Budite sigurni u to, rekla je Karolina Pliškova, koja kao da je bila iznenađena kako je lako izbacila mladu Dubrovčanku u četvrtfinalu US Opena.

Čehinja je pobijedila 6-2, 6-2 za samo 57 minuta. Daleko lakše nego što je to itko očekivao. Mlada Dubrovčanka šokirala je četvrtu igračicu svijeta Agnieszku Radwansku u osmini finala na turniru, no ovo nije bila ni sjena te igračice.

Pliškova je u prvom setu osvojila sve poene na svom prvom servisu, a izgubila je tek jedan poen na drugom servisu. Čehinja je u cijelom meču izgubila samo dva poena na prvom servisu. Imala je 12 neprisiljenih pogrešaka, dok je Konjuh sakupila 27.

Tennis: U.S. Open

Konjuh je jako nervozno ušla u meč. Izgubila je prva dva servisa, a na početnom udarcu češke igračice nije mogla napraviti ništa. Nikako nije uspijevala ući u meč, činilo se da je to napravila početkom drugog seta, ali potom je uz mali pad koncentracije izgubila servis i kola su od tada krenula nizbrdo.

Pliškova je izborila prvi polufinale Grand Slama u karijeri, a igrat će protiv Serene Williams ili Simone Halep koje igraju u noći s utorka na srijedu po našem vremenu.

Ana će od ponedjeljka biti rekordno rangirana na WTA ljestvici. Dubrovčanka će biti na 52. poziciji. Ako nastavi s ovakvim igrama kao na US Openu pitanje je mjeseca kad će ući u TOP 20.

US Open, četvrtfinale: Konjuh - Pliškova 2-6, 2-6

  • 2-6 Kraj za Anu. Karolina Pliškova uvjerljivo je dobila Anu Konjuh 6-2, 6-2 za svoj prvi Grand Slam polufinale. Kraj za našu Anu koja je do ovog meča igrala fantastično. Nije to bila prava Ana u četvrtfinalu jer bi inače Pliškova imala daleko veće probleme od ovoga.
  • 2-5 Čehinja servira za meč.
  • 2-4 Pliškova zasad juri prema polufinalu.
  • 2-3 Malo je popustila koncentracija i Pliškova uzima Ani servis!
  • 2-2 Opustila se Ana, počela je dobro udarati, pogađati, a pokazuje i da ima sjajnu kratku loptu. Pliškova ima sve više poteškoća na svom servisu. U prvom setu dobila je svih 12 poena na prvom servisu.
  • 2-1 Evo nam i Ane! Bravo za mladu Hrvaticu koja diže publiku na noge. Vodi 2-1 u drugom setu i barem je Pliškovoj dala malo povoda za razmišljanje.
  • 1-1 Pliškova uz manje probleme osvaja servis. 
  • DRUGI SET: Ana je povela 1-0! To je dobar znak.
  • 2-6 Nije išlo. Konjuh je osvojila tek dva gema u prvom setu. Pliškova je osvojila sve poene na prvom servisu i nije dopustila mladoj Hrvatici ni da se približi. Ana je jako nervozna, promašuje ono što je u prethodnim mečevima pogađala žmirečki i jednostavno je ukočena. 
  • 2-5 Ana Konjuh pokazuje tek znakove igre s kojom je stigla do četvrtfinala. Morat će puno bolje u drugom setu. Ovaj je vjerojatno izgubljen...
  • 1-5 Pliškova je dosad izgubila jedan jedini poen na servisu...
  • 1-4 Evo i naše Ane! Publika se digla na noge, meč je počeo za Anu. Mora zaboraviti onaj grozni početak i samo igrati kako je dosad igrala. 
  • 0-4 Ani trebal kiša, slažu se voditelji na Eurosportu. Da malo izađe s terena i vrati se kao nova. Pliškova samo treba vraćati lopticu u teren i čekati pogrešku mlade Dubrovčanke. Aninih osam neprisiljenih pogrešaka u četiri gema...
  • 0-3 Ana je izgubila i drugi svoj servis. Jako je nervozna, ima problema sa servisom i previše griješi. Pliškova samo uzima ponuđeno i zasad kontrolira meč.
  • 0-2 Pliškova pokazuje svoje najjače oružje, servis. 
  • 0-1 Malo nervoze na početku, razumljivo. Imala je Ana 40-15, potom i prednost, ali napravila je nekoliko pogrešaka i praktički je poklonila gem Pliškovoj. Nema veze, ovo je tek početak. Idemo dalje...
  • Ana Konjuh servisom otvara meč.
  • SERVERICA VS. UDARAČICA Igračice su na terenu i zagrijavaju se. Pliškova sjajno servira i to joj je najjače oružje. Uz to je dobila i 21 od posljednjih 25 mečeva.
  • 18:00 Kroz desetak minuta počet će meč Konjuh i Pliškove.
  • 17:50 Još malo do početka povijesnog meča za hrvatski ženski tenis.
  • PAST ĆE I PLIŠKOVA Karolina je trenutno 11. igračica svijeta, a najbolji renking joj je bio u kolovozu prošle godine (7. na svijetu). No Ana je već srušila 4. igračicu svijeta (Radwansku), zašto ne bi pala i Pliškova...
  • JEDNA LAKO, DRUGA TEŠKO Pliškova je četvrtfinale izborila u dramatičnom meču protiv Venus Williams. Čehinja je slavila 4-6, 6-4, 7-6. Ana Konjuh uz puno manje drame izborila je nastup među osam najboljuh. Dubrovčanka je pobijedila poljsku tenisačicu Agnieszku Radwansku 6-4, 6-4.
  • DUGO SMO ČEKALI Ana je prva hrvatska tenisačica u četvrtfinalu US Opena i prva u četvrtfinalu Grand Slama od Karoline Šprem prije 12 godina. Ako pobijedi Pliškovu igrat će protiv Serene Williams ili Simone Halep.
  • ČETVRTFINALE: Ana Konjuh protiv Karoline Pliškove. Mlada 18-godišnja Dubrovčanka i senzacija na US Openu igra četvrtfinale protiv šest godina starije Čehinje od 18 sati. Nikad još nisu igrale jedna protiv druge.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'