Obavijesti

Sport

Komentari 59

Utakmice sezone: Liverpool uvalio 'petardu' Swanseaju...

Utakmice sezone: Liverpool uvalio 'petardu' Swanseaju...
5

Nakon tri uzastopne utakmice bez pobjede Liverpool je konačno slavio, odigravši najuvjerljiviju utakmicu sezone razbivši Swansea 5-0. Prvijenac je zabio Coutinho

VIDEO

Momčad Liverpoola odigrala je protiv Swanseaja na Anfieldu daleko najbolju utakmicu ove sezone, pa i puno duljeg perioda. 'Redsi' su u 27. kolu Premiershipa deklasirali velšku momčad s 5-0.

Rezultat zapravo nije realan, jer je Liverpool prema prikazanoj igri, dominaciji i stvorenim prilikama trebao dobiti i puno uvjerljivije. Domaćini su samo u prvom poluvremenu uputili nevjerojatna 22 udarca na gol, na kraju su ih imali 35, od toga 20 u okvir, dok su gosti zapucali samo četiri puta na gol domaćina (tri u okvir).

Niti jedna momčad ove sezone u engleskom prvenstvu nije uputila 22 udarca na gol u prvom poluvremenu, odnosno 35 na utakmici, kao što je to učinio Liverpool protiv Swanseaja, od kojeg je ove sezone izgubio kod kuće 3-1 u osmini finala Liga kupa, dok je u prvoj utakmici u prvenstvu odigrao 0-0 u studenome prošle godine.

Izvrsnom igrom i uvjerljivom pobjedom protiv svog bivšeg kluba, menadžer Liverpoola Brendan Rodgers dobio je utjehu za prethodne loše nastupe protiv velškog kluba, ali i za dva poraza pretrpljena ranije ovog tjedna, prvo kod kuće u prvenstvu od West Bromwicha 2-0 u ponedjeljak, a onda i u gostima kod Zenita 2-0 u četvrtak, u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige.

Kapetan Steven Gerrard doveo je svoju momčad u vodstvo u 34. minuti iz penala. Bio je to njegov 16. pogodak s bijele točke u ogledima Premierlige, po čemu je najbolji u povijesti kluba. Robbie Fowler zabio je 14 golova iz penala u utakmicama Premierlige.

Brazilski 20-godišnji vezni nogometaš Philippe Coutinho zabio je lijepi gol za svoju novu momčad već u prvoj minuti nastavka. Bio je to njegov prvijenac za ''redse''. Do kraja su strijelci još bili Enrique u 50. minuti, Suarez u 56. i Sturridge iz penala u 71. minuti.

Premierliga, 27. kolo:

Liverpool - Swansea 5-0 (Gerrard 34, Coutinho 46, Enrique 50, Suarez 56, Sturridge 71 – 11 m)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'