Sport

Komentari 145

Nema prijenosa utakmice PAOK - Rijeka! Evo gdje pratiti susret

Nema prijenosa utakmice PAOK - Rijeka! Evo gdje pratiti susret

Signal iz Soluna je, kao i s Malte i iz Škotske, trebala osigurati Hrvatska nogometna televizija, no dogovora nije bilo. Iz vrha Rijeke pokušavaju slomiti tvrde pregovarače iz Grčke

Nogometaši Rijeke od 20 sati u Solunu igraju prvu utakmicu play-offa za ulazak u Konferencijsku ligu protiv PAOK-a, a prema javnosti poznatim podacima, prijenosa utakmice u Hrvatskoj - neće biti!

Sliku je, kao i za sve dosadašnje utakmice bijelih u Europi, trebala osigurati Hrvatska nogometna televizija, na čijim stranicama stoji kako će u to vrijeme emitirati snimku utakmice Gorica - Hajduk iz HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi gostujući dres Rijeke

Grčki domaćini odugovlače s dogovorom i predsjednik Rijeke Damir Mišković u posljednjih nekoliko sati prije utakmice pokušava lobirati. Čini se kako od HNTV-a neće biti ništa, a Rijeka bi mogla sama otkupiti prava i prenositi utakmicu na YouTube kanalu.

Da ne bi bilo zabune, kamera će na stadionu Toumba sigurno biti, televizija Open TV radit će prijenos za Grčku. Tekstualni prijenos u svakom slučaju moći ćete pratiti na portalu 24sata, a radijskim putem preko Radija Rijeka i Radija Korzo.

Slična je situacija s prijenosima bila i s prošla dva europska gostovanja Rijeke ovo ljeto. U drugom pretkolu na Malti protiv Gzire prijenosa uopće nije trebalo biti, a za prvu utakmicu protiv Hiberniana u Škotskoj sve je dogovoreno tek nakon što je riječka ekspedicija sletjela na Otok.

Kvalifikacije za Konferencijsku ligu, kao i za Europsku ligu i Ligu prvaka (osim play-offa) ne prodaju se u paketu televizijskim kućama nego se o svakoj utakmici pregovara posebno.

Prava prijenosa od grupne faze Europske lige i Europske konferencijske lige ima Arena Sport, koja dijeli i prava prijenosa za Ligu prvaka s HTV-om.

Javna televizija ima pravo prvog izbora na utakmicu srijedom pa će prenositi uzvrat play-offa između Dinama i Šerifa iduću srijedu. No prenosit će ga i Arena Sport na prvom kanalu.

Najčitaniji članci